Het laatste formule 1 nieuws

Luyendyk: "Verstappen zou het direct goed doen in IndyCar"

Luyendyk: “Verstappen zou het direct goed doen in IndyCar”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tweevoudig Indy 500-winnaar Arie Luyendyk is een groot fan van Max Verstappen . Dat steekt hij in gesprek met RacingNews365 niet onder stoelen of banken. Sterker nog, hij ziet de 23-jarige Red Bull -coureur als de grootste en beste Nederlandse coureur aller tijden. De belangrijkste redenen om hem aan te wijzen, zitten hem natuurlijk in zijn goede presteren, maar zeker ook in de manier waarop hij met de roem omgaat.

“Max is één de beste betaalde Formule 1-coureurs ter wereld, maar hij loopt daar niet mee te koop. Naast Serena Williams (de tennisster die de vlag zwaaide in Monaco, red.) was hij toch nog een beetje dat jonge, verlegen knaapje”, zo is Luyendyk lovend over de bescheiden Verstappen. De suggestie dat hij zelf met twee Indy 500-titels op zijn minst overwogen moet worden als ‘de beste’ veegt hij resoluut van tafel: “Ik ben een goede Nederlandse autocoureur geweest, maar meer ook niet. Ik kijk zeker niet naar mezelf in termen als de beste.”

Verstappen is actief in de Formule 1 en zal dat naar verwachting tot in lengte van jaren blijven, maar Luyendyk ziet Verstappen het ook zomaar goed doen in de zijn zo geliefde IndyCar Series. Stunten in de Indy 500 zoals Fernando Alonso in 2017 deed? Luyendyk ziet Verstappen het zomaar doen: “Hij gaat hard met alles waar hij meer rijdt, dat zal met een IndyCar-bolide niet anders zijn. Natuurlijk is het team heel belangrijk in deze klasse, maar met het juiste team doet hij direct vooraan mee.”

Overigens ziet Luyendyk de veelgeprezen Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout met hetzelfde gemak de omgekeerde weg bewandelen: “Andersom geldt het ook. Rinus zou direct goed mee kunnen komen in de Formule 1, daar ben ik zeker van. De manier waarop hij zich hier in Amerika opwerkte in de juniorcategorieën was zeer indrukwekkend, evenals zijn eerste IndyCar-test. Al na een paar ronden was hij op het niveau van zijn ervaren concurrenten.”

Overigens heeft Luyendyk niet het idee dat Veekay heel erg met een mogelijk Formule 1-avontuur bezig is: “Ik denk eerder dat hem een heel lang leven beschoren zal zijn in de IndyCar. Hij maakt […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Luyendyk: “Verstappen zou het direct goed doen in IndyCar”