Het laatste formule 1 nieuws

Lyrisch over Verstappen: "Max stelt absoluut elke dag nieuwe normen"

Lyrisch over Verstappen: “Max stelt absoluut elke dag nieuwe normen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 maakt een Nederlander kans om wereldkampioen te worden. Met nog vier races te gaan staat Max Verstappen aan de leiding met negentien punten voorsprong op Lewis Hamilton . Jan Lammers kijkt vol trots naar de verrichtingen van zijn landgenoot, al weet hij ook dat er nog van alles kan gebeuren. Verstappen stelt nieuwe norm

In een interview met Sky Sports News laat Lammers zijn enthousiasme over Verstappen nog maar eens blijken. “Max stelt absoluut elke dag nieuwe normen” , aldus de voormalig Formule 1-coureur. “We zijn ontzettend trots op hem met wat hij doet” , spreekt hij namens de Nederlandse Formule 1-fans.

Toch denkt Lammers dat Verstappen hoger mikt. “Max zijn doel niet is om de beste te zijn in Nederlands perspectief, ik weet zeker dat hij erop mikt om een van de beste aller tijden te zijn op wereldschaal.” Verstappen is nog jong, maar heeft inmiddels al veel ervaring opgebouwd. “Hij doet dit nu al meer dan twintig jaar. Hij is een veteraan op zo’n jonge leeftijd.” Verstappen wereldkampioen?

In de stand om het wereldkampioenschap heeft Verstappen een redelijke marge van negentien punten op Hamilton, maar in de laatste vier races kan er nog van alles gebeuren. “Er hoeft maar één wiel vast te zitten bij een pitstop. We hebben al heel wat kampioenschappen de lucht in zien gaan met onbenullige dingen.” Lammers wil dan ook zeker niet te vroeg juichen en denkt ook niet dat Verstappen en Red Bull dat doen.

Wel heeft Verstappen dit seizoen de helft van alle Grands Prix gewonnen, negen van de achttien. “Voor nu ziet het er fantastisch uit, maar hij moet het nog steeds doen.” Of het Verstappen nu wel of niet lukt om dit jaar wereldkampioen te worden, Lammers zal niet anders over Verstappen gaan denken. “Voor mij hoeft Max het wereldkampioenschap niet te winnen om te bewijzen dat hij heel uitzonderlijk is.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lyrisch over Verstappen: “Max stelt absoluut elke dag nieuwe normen”