Het laatste formule 1 nieuws

Magnussen, di Resta en Vergne met Peugeot naar WEC en Le Mans

Magnussen, di Resta en Vergne met Peugeot naar WEC en Le Mans

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Peugeot heeft de line-up voorgesteld voor het nieuwe hypercar-programma in het FIA WEC en de 24 uur van Le Mans. Onder meer ex-Formule 1-rijders Kevin Magnussen, Paul di Resta en Jean-Eric Vergne zullen de kleuren van Peugeot verdedigen.

Magnussen, Di Resta en Vergne krijgen gezelschap van Loic Duval, Gustavo Menezes en Mikkel Jensen, al is het nog niet bekend hoe de zes rijders in twee trio’s worden verdeeld. James Rossiter is aangesteld als de test- en reserverijder van het team.

De zeven rijders moeten Peugeot opnieuw aan winst in de 24 uur van Le Mans helpen. Peugeot won in 2009 voor het laatst op het Circuit de la Sarthe en trok zich eind 2011 weer terug. Voor 2022 werkt het aan een gloednieuwe Le Mans Hypercar waarmee het de handschoen wil opnemen tegen het regerende Toyota. De Peugeot Hypercar voor Le Mans van binnenuit:

“De verstandhouding tussen iedereen in dit project is fundamenteel”, vertelde Peugeot autosportdirecteur Jean-Marc Finot. “Boven hun individuele kwaliteiten als coureurs hebben we ook de band tussen de rijders, hun mindset en hun vermogen om samen te werken en elkaar te motiveren in acht genomen. Die factoren spelen een enorme rol in de endurance-sport. Zij zagen allemaal hun betrokkenheid bij ons als een prioriteit en niet als een puntje op hun CV.”

Olivier Jansonnie, technisch directeur van het Peugeot Sport WEC-project, voegde toe: “We hebben niet alleen individuele resultaten in kaart gebracht. We hebben de snelheid, consistentie en betrouwbaarheid van een lange lijst rijders bestudeerd, omdat we naar een line-up zochten die goed samenwerkt, met een mix van jonge rijders en ervaren rotten met de vaardigheden om de wagen te ontwikkelen, zeker op het vlak van hybridemotoren.”

Kevin Magnussen zet dit seizoen bij IMSA-team Chip Ganassi zijn eerste stappen in de langeafstandsracerij en maakte al meteen indruk tijdens zijn debuut in de 24 uur van Daytona. Vanaf 2022 is hij dus een Peugeot-rijder. “Het was geen moeilijke beslissing om naar Peugeot te gaan gezien hun succes in het verleden. Peugeot heeft een mooi palmares in Le Mans en mijn ambitie is om succesvol te zijn en de race te winnen.”

Di […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Magnussen, di Resta en Vergne met Peugeot naar WEC en Le Mans