Het laatste formule 1 nieuws

Magnussen kon Russell vervangen bij Williams: "Pure idioterie!"

Magnussen kon Russell vervangen bij Williams: “Pure idioterie!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 moet het dit seizoen stellen zonder de Deen Kevin Magnussen, nadat duidelijk werd dat er bij Haas F1 geen plek meer voor hem was. Bij Haas niet, maar bij Williams wel, zo staat te lezen in zijn boek.

“Ik had een patstelling bereikt, maar ik had een kans om door te gaan in de Formule 1, want er was contact met Williams. Echter, ik moest flink wat sponsoren of een goedgevulde portemonnee meenemen, precies zoals dat in het verleden het geval was bij McLaren en Renault.”

Had hij dat gedaan, dan was volgens Magnussen het zitje voor hem geweest. Lange tijd ging hij ervan uit dat hij in dat geval Nicholas Latifi op zou volgen, maar niets bleek minder waar: “Williams zag in mij de vervanger van George Russell. Ik dacht nog ‘wat is dit voor een team?'”

“Russell laten gaan om vast te houden aan Latifi zou krankzinnig zijn geweest, pure idioterie. Russell is een megatalent en won zowel de GP3 als de Formule 2 in zijn eerste seizoen, die hoort zijn stoeltje niet te verliezen. Williams had beter de Canadees eruit kunnen werken. Met Russell en Magnussen (hijzelf dus, red.) had je denk ik een sterke line-up gehad.”

Magnussen koos uiteindelijk voor een nieuw avontuur in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap, waarin hij de teamgenoot werd van de Nederlander Renger van der Zande bij het team van Chip Ganassi.

Coronel blikt vooruit op de GP van Mexico. Moet Lewis Hamilton nog een gridstraf incasseren en wat wordt de top drie van de race? En oh ja, hoe heet het land ook alweer waar geracet wordt? Mexico? Maxico?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Magnussen kon Russell vervangen bij Williams: “Pure idioterie!”