Het laatste formule 1 nieuws

Magnussen mikt op langer F1-verblijf, maar houdt opties open

Magnussen mikt op langer F1-verblijf, maar houdt opties open

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

9:39 – Kevin Magnussen houdt voorlopig zijn opties voor volgend jaar nog open na zijn aangekondigde vertrek bij Haas F1, maar hij heeft wel het idee dat hij nog meer te geven heeft in de Formule 1. Vader Jan adviseert hem om ook nadrukkelijk naar de IndyCar en het World Endurance Championship te kijken.

Donderdag kondigde Kevin Magnussen vrijwel gelijktijdig met huidige teamgenoot Romain Grosjean aan dat hij het Haas F1 Team eind 2020 verlaat. Dat deed hij via social media, waarna het team de berichtgeving met een verklaring bevestigde. De Deen vertelde dat hij op dit moment ‘voor alles openstaat’, maar dat de F1 hem blijft trekken. “Ik ben pas 28 en heb het idee dat ik nog veel kan geven in de F1, maar we zullen zien”, zei hij. “Er zijn niet veel plekken over. Ik mis het winnen, het gevoel van races winnen ook. Daar ben ik recent meer over aan het nadenken, hoezeer ik dat mis. We zullen zien waar de kansen liggen en wat mijn kant op komt. Dan neem ik op een gegeven moment een besluit.”

Zijn vader, voormalig F1-coureur Jan Magnussen, verwacht dat Kevin nog niet klaar is met de F1. “Hij zit volgend seizoen niet meer bij Haas, maar ik denk niet dat hij klaar is om de F1-droom op te geven. Het is onwaarschijnlijk dat hij volgend jaar een racezitje heeft, maar er is ook nog 2022. Dat zou een spannend jaar voor F1 moeten worden met de nieuwe regels. Ik weet niet of er voor dat jaar kansen zijn, maar Kevin moet erachter komen hoe dat ervoor staat zodat er niets door zijn vingers glipt”, vertelde hij tegenover Motorsport.com.

Toch is Magnussen senior van mening dat hij zich niet blind moet staren op de Formule 1, ondanks dat het geldt als het hoogste podium waarop een coureur kan acteren. “Ik adviseer Kevin om echt uit te zoeken wat hij wil, wat het belangrijkste is, en om daar voor te gaan. Hij is duidelijk geweest dat hij races wil winnen maar het moet ook in iets betekenisvols zijn. Ik geloof dus dat hij […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Magnussen mikt op langer F1-verblijf, maar houdt opties open