Het laatste formule 1 nieuws

Marc Coucke: “Maak van de koers geen Formule 1”

Marc Coucke: “Maak van de koers geen Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Marc Coucke – Instagram Of Marc Coucke fan is van de Formule 1, dat moeten we hem ongetwijfeld eens vragen, maar fan van de koers is hij zeker en vast. En aan die koers stoorde hem iets toen hij afgelopen zondag naar de Ronde van Vlaanderen aan het kijken was.

De Ronde van Vlaanderen zorgde dit jaar opnieuw voor het nodige spektakel en ook heel wat spankracht maar in de marge van ‘Vlaanderens Mooiste’ viel er ook de nodige dramatiek te bespeuren.

Zo was er het verhaal van de Zwitser Michael Schär die na technische problemen een serieuze inhaalactie erop had zitten en met nog zo’n 100 kilometer te gaan nog eens goed van zijn drinkbus dronk alvorens deze weg te smijten naar enkele fans langs de kant van de baan.

De wielrenner deed de fans langs de baan er een groot plezier mee maar beseft een fractie van een seconde later dat hij iets had gedaan dat volgens het reglement van de UCI sinds 1 april niet meer mag. Volgens het nieuwe reglement mag afval, en dus ook drinkbussen of bidons, enkel nog in afgebakende zones weggegooid worden.

Michael Schär deed dat niet en het UCI-reglement en de wedstrijdreglement is op dat vlak dus onverbiddelijk: de Zwitser werd uit koers genomen en dat leidde tot een hoogoplopende discussie in zowel het peloton, bij de fans en op de sociale media.

Marc Coucke kroop in zijn pen en uitte zijn ongeloof en frustratie in een tweet: Maak van de koers geen Formule1 met honderden regeltjes.
Koers is rap rijden als ge rap moet rijden en niet rap rijden als ge niet rap moet rijden. — Marc Coucke (@CouckeMarc) April 4, 2021 Veel te veel regeltjes dus in de wielsport die steeds meer op de Formule 1 begint te lijken. Geen compliment dus voor de Formule 1 als sport.

Dat de Formule 1 te veel regels heeft die net als in de wielersport tot discussie leiden bleek nog tijdens de GP van Bahrein. Tijdens de eerste race van het nieuwe F1-seizoen was er immers veel te doen rond het al dan niet respecteren van de baanlimieten, iets […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marc Coucke: “Maak van de koers geen Formule 1”