Het laatste formule 1 nieuws

Marc Marquez is ook maar een mens met twijfels en emoties

Marc Marquez is ook maar een mens met twijfels en emoties

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Marc Marquez bekroonde zijn rentree in de MotoGP met een overwinning op de Sachsenring. De Spanjaard werd de afgelopen jaren vanwege zijn fenomenale reddingen of zijn meedogenloze vechtlust op het circuit meermaals als ‘alien’ of ‘robot’ omschreven. Na afloop van de Duitse GP zagen we de mens Marc Marquez, die ook kampt met twijfels en emoties.

Het is een uur of zes na de Grand Prix van Duitsland als mijn gedachten teruggaan naar prachtige sportcomebacks waar we de afgelopen decennia getuige van zijn geweest. Denk aan Niki Lauda, die zes weken na een zwaar ongeval op de Nürburgring weer in een Formule 1-wagen stapte. Michael Jordan had de Chicago Bulls vaarwel gezegd, maar keerde na de moord op zijn vader en een omzwerving in de honkbalwereld toch terug op het oude nest voor The Last Dance . De carrière van Tiger Woods leek na talloze tegenslagen voorbij, maar op het iconische Augusta wist hij The Masters nog eens op zijn naam te schrijven. Of – dichter bij huis – de sympathieke Zeeuwse sprinter Fabio Jakobsen. Hij toonde afgelopen weekend zijn nieuwe gebit aan de wereld nadat hij vorig jaar augustus nog voor zijn leven vocht na een verwoestende valpartij tijdens de Ronde van Polen. Jakobsen koerst weer op niveau, dat mogen we gerust een wonder noemen.

Uiteraard zijn deze verhalen op hun eigen manier uniek, maar de gemene deler is het vermogen om te blijven werken aan dat ultieme doel. Daar horen een eigen verhaal, een lijdensweg en persoonlijke littekens bij, maar het leidt uiteindelijk vaak tot iets moois. Het is ook van toepassing op Marc Marquez , die zondag zijn 83ste overwinning in de MotoGP boekte. Het was zonder twijfel de meest bijzondere overwinning uit zijn loopbaan. Het was de elfde op de Sachsenring. Waar anders dan op de Sachsenring? Als buitenstaanders hebben we – zo eerlijk moeten we zijn – geen idee hoe heftig de blessure, de operaties en de lijdensweg geweest is voor de man uit Cervera. De emoties die gepaard gingen met de triomftocht in Duitsland gaven daarover iets meer prijs. Psychologische strijd

De manier waarop Marquez […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marc Marquez is ook maar een mens met twijfels en emoties