Het laatste formule 1 nieuws

Marco werd uitgeloot voor Formule 1 in Zandvoort: ‘We keken er zo naar uit’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Marco lijkt een ontmoeting met de echte Max voorlopig nog even uit te moeten stellen. Ze hadden zich er zó op verheugd: Marco en zijn vrienden uit Nuenen, die begin september een heel weekend naar de Formule 1 in Zandvoort zouden gaan. Maar nu hebben zij te horen gekregen dat ze zijn uitgeloot. “We zijn niet meer welkom.”

Onlangs werd duidelijk dat de tribunes bij de Grand Prix in Zandvoort nog maar voor twee derde gevuld mogen zijn in verband met corona. Woensdag kregen alle tickethouders het verlossende mailtje. Voor de vriendengroep van Marco betekende dat slecht nieuws. “We hadden zulke mooie tribunekaarten en keken er ontzettend naar uit… Maar nu kunnen we er niet meer bij zijn”, vertelde hij donderdagochtend bij radioprogramma WAKKER!

En dat doet best wel even pijn. “Het voelt raar. Bij een voetbalwedstrijd zit 25 duizend man op elkaar, terwijl er bij een concertje niet meer dan 750 bezoekers welkom zijn. En ook bij de Formule 1 zitten de fans straks naast elkaar. Van anderhalve meter is geen sprake. Dus wat maakt het dan uit of je zeventigduizend of honderdduizend man op dat terrein hebt? Heel krom.”

Op Marktplaats worden tickets inmiddels voor gigantische prijzen aangeboden. “Maar daar gaan we niet aan beginnen”, vertelt Marco. “We hebben onze kaarten op naam moeten zetten, dus ik betwijfel of het überhaupt kan. Daarnaast is de kans op oplichting heel groot.”

Ergens koestert Marco nog een sprankje hoop. “Ik heb Jan Lammers – directeur van de Grand Prix – in 2003 ontmoet. Wellicht dat ik via hem nog iets ga proberen.”

Lukt dat niet, dan zit er niets anders op dan er thuis een feestje van te maken. “In onze mancave. Daar zorgen we ook voor een hoop gezelligheid.” En Marco troost zich met de gedachte dat het altijd nóg slechter had gekund. “Stel dat ik als enige van onze groep was uitgeloot”, lacht hij. “Dat was nog erger geweest.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marco werd uitgeloot voor Formule 1 in Zandvoort: ‘We keken er zo naar uit’