Het laatste formule 1 nieuws

Mario Golf Super Rush: zelfs de grootste golfhater wil hier wel een balletje mee slaan ★★★★☆

Mario Golf Super Rush: zelfs de grootste golfhater wil hier wel een balletje mee slaan ★★★★☆

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Als loodgieter mept Super Mario alles op de golfbaan weg met een ijzer 1. Nu de enige redacteur bij de Volkskrant met pensioen is gegaan die golfen een sport vond waarover we moesten schrijven, mag het hoge woord er wel uit: golf is sáái. Zelfs professionele golfers zeggen het. Zoals Brooks Koepka, die liever baseball had gespeeld .

H.S. Scrivener, een Argentijnse voetballer van Britse origine, deed in 1903 al een treffende observatie: ‘Golf spelen is een plezierige wandeling naar de gallemiezen helpen’ (in een hele vrije vertaling).

Golf is ook nog eens de sport met de belabberdste dresscode, met een pretentieus jargon (‘handicap’, ‘bogey’ en ‘bird’) en volgens sommigen niet eens een sport, omdat de spelers te lui zijn om de afstanden tussen de holes te voet te overbruggen maar zich in een golfkarretje verplaatsen. En ze dragen niet eens hun eigen tas!

Zou de sport er niet beter op worden als de golfers tussen de holes zouden moeten rennen? Over een soort hindernisbaan? En dat ze extra punten krijgen voor wie het eerst een hole bereikt?

Zou het niet nog leuker zijn als de golfers elkaar in die race van de sokken mochten lopen? Als er een toernooi zou worden gehouden op een fairway bedekt met brandende lava? Mario’s broer Luigi op een golfbaan kennelijk gesitueerd op Paaseiland. Al die noviteiten zijn helaas nog niet bij de British Open te vinden of bij de Ryder Cup, maar wel in Mario Golf: Super Rush , Nintendo’s cartooneske simulatie van het golfspel voor de Switch-spelcomputer.

Nintendo maakt Mario Golf al in allerlei variaties sinds 1987. Dat is voor zo’n saaie sport al een hele prestatie. Ook met Super Rush pogen de Japanners weer allerlei nieuwe fratsen te verzinnen om hun formule vers te houden. De vraag is zelfs of ontwikkelaar Camelot niet te ver is doorgeschoten in zijn vernieuwingsdrift: er valt bijna niet een normaal potje golf te spelen in Super Rush .

Net als met andere golfsimulatoren vervangt de game de fysieke ervaring van het balletje wegslaan met een stick met een meters die aangeven hoe hard, in welke richting en met welk effect […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mario Golf Super Rush: zelfs de grootste golfhater wil hier wel een balletje mee slaan ★★★★☆