Het laatste formule 1 nieuws

Mark Webber: "'Goochelaar' Alonso zou gevaarlijk kunnen zijn in 2022"

Mark Webber: “‘Goochelaar’ Alonso zou gevaarlijk kunnen zijn in 2022”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ex-F1-coureur Mark Webber is van mening dat Fernando Alonso zeker over de racecapaciteiten beschikt om in 2022 opnieuw van zich te doen spreken. Tweevoudig wereldkampioen Alonso keerde in 2021 terug naar de Formule 1 met Alpine, hoewel hij zijn zinnen had gezet op de nieuwe reglementen voor 2022, het moment waarop beide partijen hopen kanshebbers te worden aan de kop van de grid.

Webber is er niet zo zeker van dat Alonso zich in één ronde kan meten met Lewis Hamilton en Max Verstappen, maar als de Alpine-auto sterk is, dan zou Alonso volgens Webber ‘gevaarlijk’ kunnen zijn op de racedag.

“Fernando, hij rijdt goed. Heeft hij die laatste twee tienden die Max en Lewis in de kwalificatie wel hebben? Ik denk het niet”, zei Webber op de F1 Nation podcast. “Heeft hij de kennis, de kunde hoe je een racemiddag moet opbouwen? Zeker wel. Ongelooflijk. De man is nog steeds een beetje een tovenaar. Hij is de laatste man die je twee uur in je spiegels wil hebben.”

“Over het algemeen is hij niet bij veel incidenten betrokken geweest. Als hij achter je zit, is hij heel goed in het vinden van een manier om druk te creëren op onconventionele manieren. En als je hem dan probeert te passeren, zoals we zagen met Lewis in Boedapest, is hij de coureur die de manieren van verdedigen het meeste mixt.”

“Hij is constant in de weer en verandert voortdurend van lijn. Als je achter hem in een ritme wilt komen, is hij heel erg goed. Dus laten we eens kijken hoe het volgend jaar gaat met de nieuwe auto, dat zal interessant zijn. Als ze met een ‘raket’ komen, kan hij gevaarlijk zijn.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mark Webber: “‘Goochelaar’ Alonso zou gevaarlijk kunnen zijn in 2022”