Het laatste formule 1 nieuws

Marko: 'Begin december weet Red Bull welke kant we opgaan'

Marko: ‘Begin december weet Red Bull welke kant we opgaan’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Honda heeft besloten om eind 2021 uit de Formule 1 te vertrekken en dat is een probleem voor Red Bull Racing . Ze hebben vooralsnog niet de capaciteit om zelf een motor te ontwikkelen, dat zou ook té duur zijn en terugvallen op bijvoorbeeld een krachtbron van Renault ziet het team niet zitten. De oplossing ligt in het overnemen van de motor van Honda, maar dat hangt van verschillende dingen af. In gesprek met Honda

Helmut Marko is na de Grand Prix in Turkije naar Japan gevlogen om te praten met Honda over de toekomst. Er is nog geen definitieve beslissing genomen, maar Marko stelt wel dat er snel meer duidelijkheid zal komen. In gesprek met het Oostenrijkse Oe24 zegt de teamadviseur van Red Bull Racing: “Er is nog geen beslissing genomen, maar begin december zullen we weten in welke richting we gaan.”

Het overnemen van de krachtbron is een valide optie voor Red Bull Racing, maar het team stelt wel de voorwaarde dat het motorreglement bevroren wordt na eind 2021. “De bestaande regels zijn te duur en te gecompliceerd. Als de FIA nieuwe motorfabrikanten wil aantrekken, dan moet het simpeler en goedkoper zijn.”

Dat is een geluid dat vaker te horen is rondom de Formule, want dat zou partijen als Volkswagen tegenhouden om nu in te stappen. Zeker omdat het gehele reglement over een aantal jaar pas flink op de schop gaat, waardoor de investering voor nieuwe fabrikanten simpelweg niet rendabel is op dit moment. Bevriezen van regels is noodzakelijk

Red Bull Racing blijft bij hun eerdere standpunt, zo zegt Marko tot slot: “ Als we met Honda blijven werken, dan werkt het alleen als de huidige regels na 2021 bevroren worden, want dan hebben we er alleen service werk aan.” Oftewel, als de regels bevroren worden is het financieel haalbaar voor Red Bull Racing. Als men het mag blijven door ontwikkelen niet, wat eventueel tot een vertrek van het team uit de sport kan leiden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko: ‘Begin december weet Red Bull welke kant we opgaan’