Het laatste formule 1 nieuws

Marko blijft zich verbazen over track limits: "Gebrek aan standvastigheid"

Marko blijft zich verbazen over track limits: “Gebrek aan standvastigheid”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Track Limits. Het hele seizoen al is het een groot discussiepunt in de Formule 1 . In Monaco werd er, vanwege de lay-out van het circuit, wat minder over gesproken. Er lijkt echter niet een vanzelfsprekende oplossing voor de hand te liggne. In gesprek met Auto Bild is Helmut Marko de zoveelste die kritisch is op de regels omtrent track limits. Het heeft zijn team, Red Bull Racing , namelijk al wat punten gekost in de strijd om het kampioenschap.

Marko zag Max Verstappen begin dit jaar namelijk vaak getroffen worden door deze track limits, tot op het kosten van een zege, pole positions en punten aan toe. Hij ziet dan ook het nut er niet helemaal van in en stoort zich vooral aan de inconsistentie omtrent de regel.

“Je moet je afvragen of deze regel zin heeft. Waarom trek je lijnen als er genoeg ruimte is? Wat me vooral stoort, is het gebrek aan standvastigheid in de straf. Soms zijn er vijf seconden, soms tien seconden, soms een drive-through-penalty. Kortom, de vraag rijst voor mij: is het nodig om tracklimieten te hebben? Nee. Wat ik begrijp: het kost tijd om de circuits aan te passen.” Masi is het eens met Marko

Formule 1 race directeur Michael Masi zou het ook graag anders zien. Hij bevestigt echter wat Marko zegt: de verschillende soorten circuits zijn de voornaamste reden dat consistentie lastig is. “Idealiter zouden we overal een harde limiet willen hebben. Maar we rijden natuurlijk op verschillende soorten circuits. Als we kijken naar het veiligheidsaspect, dan moeten we in elke situatie de beste balans vinden van alles” , aldus de directeur.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko blijft zich verbazen over track limits: “Gebrek aan standvastigheid”