Het laatste formule 1 nieuws

Marko bracht Hulkenberg pas minuten voor bekendmaking Perez op de hoogte

Marko bracht Hulkenberg pas minuten voor bekendmaking Perez op de hoogte

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1-carrière van Nico Hulkenberg lijkt nu toch echt zo goed als voorbij te zijn. De Duitser zwaaide aan het einde van 2019 af bij Renault en kon voor 2020 geen nieuw stoeltje vinden. Naarstig ging hij op zoek naar een stoeltje voor het komende seizoen, maar ondanks zijns sterke invalbeurten bij Racing Point verdwenen de lege stoeltjes stuk voor stuk.

Zijn hoop was uiteindelijk gevestigd op Red Bull , waar de positie van Alexander Albon onder druk stond. Samen met Sergio Perez was de Duitser in de running voor het tweede stoeltje, maar uiteindelijk greep hij mis. In gesprek met Motorsport Total vertelt Helmut Marko waarom The Hulk werd overgeslagen. “Het ging er voor ons niet om wie er goed met ons overweg kan”, zo doelt hij op de goede relatie tussen Max Verstappen en Hulkenberg. “Nee, het gaat erom wie het beste is voor het team.”

Nadat Red Bull de prestaties van Perez en Hulkenberg met elkaar vergeleek, viel de eenmalige F1-polesitter af. De Mexicaan werd toch een betere coureur geacht door Helmut Marko en co.. Gevraagd hoe Red Bull de Duitser op de hoogte bracht van het slechte nieuws, vertelt Marko dat daar alleen een laat en simpel belletje aan te pas kwam.

“Ik heb Nico tien minuten voor de aankondiging van Sergio Perez als nieuwe tweede coureur opgebeld en hem verteld dat hij het niet zou worden”, aldus de Red Bull-adviseur, die tevens bevestigt dat Sebastian Vettel nooit echt in beeld is geweest om Albon op te volgen naast Verstappen. “Nee, toen wij de knoop doorhakten en besloten Albon te vervangen, was Vettel al niet meer op de markt.”

Red Bull ging met Max Verstappen voor de wereldtitel in 2020, maar uiteindelijk domineerde Lewis Hamilton . Zelfs de mooie woorden van Helmut Marko konden daar niets aan veranderen. Waar ging het mis voor Red Bull en Verstappen? RacingNews365 analyseert het seizoen van Verstappen in onderstaande video.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko bracht Hulkenberg pas minuten voor bekendmaking Perez op de hoogte