Het laatste formule 1 nieuws

Marko: "Daar verliest Perez seconden op Verstappen!"

Marko: “Daar verliest Perez seconden op Verstappen!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na vijf overwinningen op rij is Red Bull natuurlijk de absolute titelfavoriet in de Formule 1 voor de wereldtitels in 2021. Het was Max Verstappen die de laatste races een onfeilbare indruk maakte. Alleen in Bakoe won hij vanwege een klapband niet. Het was tevens de enige van de laatste vijf races waarin Lewis Hamilton in de buurt van zijn Nederlandse rivaal wist te blijven.

In gesprek met Red Bull weet Helmut Marko wel hoe dat kwam. “Het zag er niet dominant uit, maar dat was het wel. Het gat was relatief klein, maar dat kwam doordat Hamilton met behulp van de slipstream op het lange, rechte stuk altijd het gat wist te verkleinen”, zo legt Marko uit. Hij durft nog niet te zeggen dat zijn team het hele seizoen gaat domineren zoals de afgelopen weken het geval was.

“Het is lastig te zeggen of dat kan lukken. We hebben echter wel altijd een goede auto gehad tijdens de eerste negen races, behalve in Barcelona. Daar deed Mercedes het strategisch goed, omdat de bandenslijtage voor ons hoger was dan verwacht”, zo verklaart de Oostenrijker een van de weinige smetjes op de prestaties van Red Bull.

Bovendien kan Mercedes vandaag de dag niet heel snel zo’n strategische zet toepassen. “Nu hebben we Perez binnen schootsafstand. Dat betekent dat als Mercedes een tweede pitstop wil maken, ze dat niet altijd kunnen doen. Dat zagen we bijvoorbeeld in Frankrijk”, zo doelt hij op de prachtige zege van Verstappen, die zich door een tweede pitstop te maken verzekerde van de overwinning.

Gevraagd hoe belangrijk het materiaal is en of een niet-wereldcoureur kampioen kan worden met geweldig materiaal, vertelt Marko over de verschillen die hij momenteel ziet. “Dat is ook het verschil tussen Hamilton en Bottas. Bij Max en Perez bijvoorbeeld, hoe extremer het wordt, hoe beter de wagen is op aerodynamisch vlak. Tegelijkertijd betekent dat ook dat de auto meer vatbaar is voor de wind.”

“Tijdens de eerste race in Oostenrijk bijvoorbeeld, waren er veel windstoten, vooral in bocht zeven. Max kan daar mee omgaan, maar Perez verliest daar seconden. De wagen is dan te ‘licht’ om te […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko: “Daar verliest Perez seconden op Verstappen!”