Het laatste formule 1 nieuws

Marko: "Dat kunnen we Verstappen niet aan doen"

Marko: “Dat kunnen we Verstappen niet aan doen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op de achtergrond wordt er bij alle teams al aan de 2022-bolide gewerkt. Volgend jaar gaan de regels namelijk uitvoerig op de schop en zullen we weer totaal andere Formule 1-wagens zien zodra het seizoen in maart van start gaat.

Het zorgt echter wel voor hoofdbrekens, want dit jaar kunnen de teams door de invoering van het budgetplafond niet meer ongelimiteerd geld uitgeven. Het combineren van twee fulltime ontwikkelingsprogramma’s naast elkaar is daardoor onmogelijk, waardoor er dus een punt zal komen waarop elk team de focus volledig naar 2022 verlegt.

Voor Red Bull en Mercedes is het lastig om die afweging te maken, want de twee teams zijn verwikkeld in een felle strijd om de wereldtitel, waarbij de ze elkaar momenteel geen duimbreedte toegeven. Een update meer of minder kan daarom het verschil maken tussen een overwinning of een verlies.

Sommige teams, zoals bijvoorbeeld Haas en Williams, hebben de focus al bijna helemaal op 2022 verlegd en beschouwen het huidige seizoen als een soort van overgangsjaar. Bij Red Bull en Mercedes is daar logischerwijs absoluut geen sprake van.

In gesprek met Auto Motor und Sport vertelt Helmut Marko dat zijn team op zijn minst tot aan de zomerstop (eind juli, red.) door zal gaan met het ontwikkelen van de RB16B. “Daarna zien we wel verder, afhangend van de tussenstand in het wereldtitelklassement.”

Het is een lastige afweging. Elke minuut die niet wordt besteed aan de wagen voor 2022 kan zorgen voor een achterstand op de concurrentie, maar tegelijkertijd is er geen enkele zekerheid dat Red Bull ook in het nieuwe Formule 1-tijdperk mee zal strijden om de overwinningen en de titels.

Dat beaamt ook Marko, die het niet over zijn hart krijgt om zijn stercoureur op die manier te benadelen, zo vertelt hij. “Dat kunnen we Verstappen niet aan doen, zeker nu hij voor het eerst een auto heeft waarmee hij wereldkampioen kan worden”, aldus de Red Bull-adviseur, wiens concurrent Toto Wolff ook al door heeft laten schemeren dat de ontwikkelingsstrijd met Red Bull dit seizoen nog even voort zal duren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko: “Dat kunnen we Verstappen niet aan doen”