Het laatste formule 1 nieuws

Marko geniet: "Tsunoda wordt de nieuwe ster van de Formule 1"

Marko geniet: “Tsunoda wordt de nieuwe ster van de Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Red Bull -juniorprogramma zit vol met talenten, maar Honda-protegé Yuki Tsunoda maakt de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door. Sinds hij kampioen werd in de Japanse Formule 4 ging hij elk jaar een stapje hogerop, van de Formule 3 naar de Formule 2 en uiteindelijk dit jaar de koningsklasse. Daar werd hij door Helmut Marko bij AlphaTauri gestald, waar hij nu al een ijzersterke indruk maakt.

In gesprek met RacingNews365 is de Oostenrijker dolenthousiast als hij terugblikt op het eerste weekend van de kersverse F1-coureur. “Hij is snel en voor een twintigjarige heel volwassen. Hij zal al snel een nieuwe Formule 1-ster zijn. Iedereen houdt van hem. Het is een charmante, 20-jarige Japanner met een goed gevoel voor humor”, zo glundert Marko. Als we hem vragen of hij de beste kans vormt voor Japan om een Formule 1-wereldtitel te halen, is hij stellig: “Zeker!”

Het debuut van Tsunoda is bij Marko niet onopgemerkt gebleven. De AlphaTauri-coureur reed zeer solide tijdens de trainingen, maar in de kwalificatie viel hij af in Q2, nadat hij op de medium band het beslissende deel van de kwalificatie probeerde te bereiken. Een fout van het team, oordeelt Marko. “Voor zijn allereerste kwalificatie had hij eigenlijk op de zachte band moeten rijden, daarom presteerde hij nu wat minder. Dat was veel makkelijker geweest voor hem, want hij had tot dan nog geen ervaring met kwalificeren in de Formule 1.”

Niet alleen Marko adoreert zijn nieuwe oogappel, ook de ontwerpers van AlphaTauri doen dat, grapt de Red Bull-adviseur. “Hij is 159 centimeter lang en weegt maar 61 kilo. Alle ontwerpers houden van hem”, lacht hij, al moest er wel wat moeite worden gedaan om alles in orde te krijgen. “De pedalen moesten naar voren worden gebracht en in de simulator hadden we wat moeite met een juiste stoel voor hem te maken.”

Uiteindelijk finishte Tsunoda zijn eerste race als negende, nadat hij als dertiende was gestart. Het is voor het eerst ooit dat een Japanner WK-punten scoort tijdens zijn debuut.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko geniet: “Tsunoda wordt de nieuwe ster van de Formule 1”