Het laatste formule 1 nieuws

Marko geniet: "Verstappen de beste ijsdanser van de Formule 1-grid"

Marko geniet: “Verstappen de beste ijsdanser van de Formule 1-grid”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens de eerste twee trainingen in Turkije ging het vooral over de bijzondere omstandigheden op het circuit in Istanbul. Iedereen gleed wat in het rond, tot vermaak van Helmut Marko, die Verstappen zag schitteren.

“Je zag dat de coureurs het onwijs lastig hadden met de gladde omstandigheden in Turkije. Vooral de eerste training was waanzinnig om te zien. De coureurs dansten over de baan en Max Verstappen voerde de ijsdans het beste uit”, aldus Marko tegenover Motorsport-Magazin . “Het werd vooral moeilijk voor de coureurs, omdat het bijna onmogelijk voor ze was om de banden op de juiste temperatuur te krijgen.”

Ook in Portimao hadden de coureurs al te maken met een baan die zeer glad was en volgens Marko was Verstappen daar toen zeer teleurgesteld over. “Max had in het voorjaar al op het circuit van Portimao gereden en daarom keek hij enorm uit naar de Grand Prix van Portugal op dat circuit. Helaas werd in de tussentijd een nieuwe laag asfalt gestort, waardoor het circuit totaal anders was dan tijdens het voorjaar. Dat verpestte het humeur van Verstappen dat raceweekend, omdat het circuit compleet anders was dan dat hij verwacht had. Dat was psychologisch een klap, aangezien hij met grote ambities naar het circuit was afgereisd.”

In Turkije zijn de omstandigheden echter anders voor Verstappen, omdat hij nog niet in Turkije was geweest voor aanvang van het weekend. “In dit weekend zijn de omstandigheden voor iedereen gelijk, want niemand had nog op het circuit gereden nadat het opnieuw geasfalteerd is”, aldus Marko, die zag dat Verstappen tijdens zijn longruns op de vrijdag veel werd gehinderd door andere coureurs. “In de longruns had Max veel last van verkeer, maar ook in de longruns staat hij er gewoon.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko geniet: “Verstappen de beste ijsdanser van de Formule 1-grid”