Het laatste formule 1 nieuws

Marko geniet: "Verstappen heeft het gelijk van Red Bull aangetoond"

Marko geniet: “Verstappen heeft het gelijk van Red Bull aangetoond”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afgelopen raceweekend was het de driehonderdste race van Red Bull in de koningsklasse van de Formule 1 . Max Verstappen was bij bijna een derde van die races van de partij, nadat hij in 2016 na één jaar en een beetje bij Toro Rosso naar het grote Red Bull werd gehaald.

Helmut Marko maakte door de jaren heen ook al veel mee bij Red Bull, maar als hij door F1 Insider naar zijn beste momenten uit 300 races Red Bull wordt gevraagd, dan komt hij toch al snel weer bij Max Verstappen uit. Vooral de overwinning in Spanje in 2016 staat de Oostenrijker op het netvlies gebrand.

“Het was zijn eerste overwinning meteen in zijn eerste race voor Red Bull. Hij was pas achttien jaar oud, dus hij werd de jongste winnaar ooit in de koningsklasse van de autosport”, zo geniet Marko al terugdenkend aan die Spaanse zondagmiddag in mei 2016.

Maar het was om meerdere redenen een prachtige dag voor Red Bull en Marko, want er was veel te doen geweest over de komst van de piepjonge Verstappen naar de Formule 1. Toen hij tijdens zijn eerste racedag bij een topteam meteen oogstte, was dat een grote opluchting voor iedereen bij het team.

“Er viel daardoor een hoop druk van onze schouders af. Het was enorm lastig geweest om een jaar daarvoor een superlicentie te krijgen voor de destijds 17-jarige Max. De FIA deed er heel moeilijk over, omdat hij zelf nog niet eens een normaal rijbewijs had. Uiteindelijk gingen ze er toch in mee, maar verscherpten ze daarna de regels omtrent de superlicentie. De overwinning van Max heeft achteraf het gelijk van Red Bull aangetoond”, glimlacht Marko.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko geniet: “Verstappen heeft het gelijk van Red Bull aangetoond”