Het laatste formule 1 nieuws

Marko: "Heb Hülkenberg tien minuten voor aankondiging Perez opgebeld"

Marko: “Heb Hülkenberg tien minuten voor aankondiging Perez opgebeld”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Helmut Marko belde Nico Hülkenberg tien minuten voor de aankondiging van Sergio Perez op, met de mededeling dat hij het Red Bull-zitje niet zou krijgen. Dat de Duitser het goed kan vinden met Max Verstappen , woog niet zwaar genoeg.

Verstappen zal komend seizoen geflankeerd worden door Perez. De 30-jarige Mexicaan brengt met zijn tien jaar Formule 1-ervaring een bult kennis mee naar het team. Ook qua rondentijden heeft hij afgelopen seizoen laten zien nog altijd in bloedvorm te verkeren. Het wordt daarom interessant om te zien of Perez in 2021 de interne strijd met Verstappen aan kan gaan, om zo als team Mercedes onder druk te zetten in het gevecht om de wereldtitel.

Artikel gaat verder onder video

Lange tijd leek ook Nico Hülkenberg een mogelijkheid te zijn. De 33-jarige coureur gaf een goed visitekaartje af met zijn invalbeurten bij Racing Point en staat op goede voet met zowel Red Bull Racing als Max Verstappen. Uiteindelijk besloten Helmut Marko en Christian Horner toch voor Perez te gaan. The Hulk kreeg dit tien minuten voor de aankondiging van de Mexicaan te horen.

“Ik heb hem tien minuten voor de aankondiging opgebeld en hem verteld dat hij het niet zou worden,” vertelt Marko in gesprek met Motorsport Total . “Het ging er niet om wie er goed met ons overweg kan. Het ging erom wie het beste zou zijn voor het team.” In tegenstelling tot eerdere uitspraken van Horner, laat Marko weten dat Hülkenberg wel serieus is overwogen door het team uit Milton Keynes.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko: “Heb Hülkenberg tien minuten voor aankondiging Perez opgebeld”