Het laatste formule 1 nieuws

Marko heeft vertrouwen in Vettel: 'Zal binnen vijf races weer opbloeien'

Marko heeft vertrouwen in Vettel: ‘Zal binnen vijf races weer opbloeien’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na afloop van de Grand Prix van Bahrein gaf Sebastian Vettel aan dat hij zich niet op zijn gemakt voelde in zijn nieuwe bolide. De viervoudig wereldkampioen heeft jarenlang voor het team van Ferrari gereden en moet nu dus logischerwijs weer even wennen aan zijn nieuwe bolide.

Hoewel de Formule 1-reglementen ten opzichte van vorig jaar relatief weinig veranderd zijn, zijn er toch enkele belangrijke aanpassingen doorgevoerd aan de bolides. De grootste, en tevens meest ingrijpende, aanpassing is te vinden in de vloer van de wagens. De vloeren zijn op verzoek van bandenleverancier Pirelli namelijk aangepast, om zo de downforce te verminderen en zo de druk op de banden ook een beetje te beperken. Aston Martin en Mercedes lijken echter veel meer geraakt te worden door deze nieuwe reglementen dan hun concurrentie, wat redelijk problematisch te noemen is.

Artikel gaat verder onder video Problemen Mercedes en Aston Martin

Sebastian Vettel gaf na afloop van de Grand Prix van Bahrein aan dat hij zich nog niet helemaal op zijn gemakt voelt in zijn nieuwe bolide. Juist daarom is het volgens Marko belangrijk dat Aston Martin met deze nieuwe uitdagingen om leert gaan. “Sebastian heeft niet veel meters kunnen maken in de Aston Martin, maar heeft ook al een aantal fouten gemaakt”, zo vertelt Marko tegenover het Duitse RTL . “We zagen hoe moeilijk Mercedes het tijdens de testdagen had met hun onrustige auto.”

“Aston Martin en Mercedes hebben, op het gebied van filosofie, natuurlijk enkele overeenkomsten. Wat we van Aston Martin in Bahrein zagen, was dat de auto van hetzelfde niveau was als tijdens de test”, legt hij uit. Dit laat direct zien hoe sterk Mercedes wel niet is, aangezien zij direct al wat moeilijkheden wisten op te lossen voor de eerste race.” Toch stelt hij hier wel een kanttekening bij. “Een groot team kan direct reageren. Ik neem aan dat Vettel, mits hij de tijd krijgt, binnen drie of vijf races ook op zal bloeien bij Aston Martin.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko heeft vertrouwen in Vettel: ‘Zal binnen vijf races weer opbloeien’