Het laatste formule 1 nieuws

Marko in zevende hemel: "Voor zover ik gezien heb, waren we daar ook het snelst"

Marko in zevende hemel: “Voor zover ik gezien heb, waren we daar ook het snelst”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Helmut Marko is zeer blij met hoe de eerste dag van het Formule 1 -seizoen in Bahrein is verlopen. Red Bull Racing eindigde in beide vrije trainingen met Max Verstappen op de eerste plaats en ook in de longruns van de tweede vrije training lijkt de RB16B de snelste van het veld te zijn, zo stelt Helmut Marko na afloop.

“Over het algemeen zijn we tevreden”, zegt Marko in gesprek met Servus TV. Bij de Oostenrijkse televisiezender stelt de man uit Graz dat de 2021-bolide zich gedraagt zoals verwacht. ” Maar het is natuurlijk ook erg moeilijk om het goed af te stemmen. De temperatuurverschillen, de windverschillen. Tot nu toe hebben we dat allemaal aardig voor elkaar gekregen.” Longruns Red Bull positief

Met Verstappen stond Red Bull dus twee keer bovenaan vrijdag, iets wat vorig jaar natuurlijk nooit echt het geval was. Niet alleen de kwalificatiesnelheid lijkt in orde, maar ook de longruns zagen er zeer goed uit. “Wat betreft de lange runs, die waren ook veelbelovend. Voor zover ik heb gezien, waren we daar ook het snelst”, merkt Marko op.

Het hele pakket lijkt ijzersterk te zijn in 2021. “We hebben een chassis nodig dat absoluut competitief is. Dat lijkt te zijn bereikt. De auto heeft meer balans en is niet meer zo windgevoelig. Deze aerodynamische verbeteringen hebben ook vooral te maken met de Honda-motor, want die is achteraan extreem goed verpakt. Hierdoor hebben we een echt optimale aerodynamische oplossing aan de achterkant kunnen vinden” , legt de topman van de Oostenrijke renstal tot slot uit.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko in zevende hemel: “Voor zover ik gezien heb, waren we daar ook het snelst”