Het laatste formule 1 nieuws

Marko komt met update over Verstappen: 'Klaagt hooguit over een zere nek'

Marko komt met update over Verstappen: ‘Klaagt hooguit over een zere nek’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Helmut Marko heeft een positieve update gegeven over Max Verstappen . De Oostenrijker vertelt dat Verstappen inmiddels weer in zijn eigen appartement in Monaco is en dat hij daar weer hard aan het trainen geslagen is.

Verstappen raakte in de openingsfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië betrokken bij een megacrash. Hoewel de klap een gigantische impact had, wist Verstappen al vrij snel weer uit zijn Red Bull-bolide te klimmen. Hierbij wankelde hij wel een beetje, wat direct liet zien hoe hard de klap wel niet moet zijn geweest. Hij werd eerst naar het Medical Centre gebracht en daarna zelfs overgebracht naar het lokale ziekenhuis. Op zondagavond 22:30 lokale tijd werd hij vervolgens ontslagen uit het ziekenhuis.

Dr. Helmut Marko weet hoe heftig de impact van zo’n crash kan zijn en was na afloop dan ook uiterst ongerust te noemen. Dit was ook duidelijk terug te zien op de videobeelden van vlak na de crash van Verstappen. “Zo’n klap van 51G is niet niks. Het feit dat Max het heeft overleefd laat zien hoe goed zijn training is geweest.” Daarnaast komt de Oostenrijker nog met een nieuwe update. “Hij is nu terug in Monte Carlo, druk aan het werk met zijn fysio. Hij klaagt nog steeds over een stijve nek, maar verder gaat het verrassend goed. Ik had gedacht dat hij een paar dagen niet zou kunnen bewegen.” Klaar om te racen

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers heeft op maandagochtend met Jos Verstappen gesproken en heeft eveneens een positieve boodschap voor de Verstappen-fans. “Ik hoorde vanochtend van Jos dat Max oké is, dat hij in principe vandaag of morgen zelfs weer zou kunnen racen. Dat vind ik heel fijn nieuws”, zo onthult hij tijdens de Formule 1-podcast van de NOS . Over zijn deelname aan de Grand Prix van Hongarije lijken we ons dan ook geen zorgen te hoeven maken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko komt met update over Verstappen: ‘Klaagt hooguit over een zere nek’