Het laatste formule 1 nieuws

Marko looft wereldkampioen Verstappen: 'Nu al beter dan Vettel'

Marko looft wereldkampioen Verstappen: ‘Nu al beter dan Vettel’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-seizoen van 2021 was bloedstollend spannend tot en met de laatste ronde van de laatste race. Max Verstappen wist in de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi titelrivaal Lewis Hamilton in te halen en hiermee zijn eerste wereldkampioenschap op zijn naam te schrijven.

De laatste Red Bull -coureur die titel wist te veroveren in de Formule 1 was Sebastian Vettel. De Duitser won tussen 2010 en 2013 vier maal op rij het wereldkampioenschap bij de coureurs. Verstappen heeft nog een weg te gaan als hij dat record wil breken.

Toch is Red Bull-adviseur Helmut Marko van mening dat de Limburger inmiddels al boven Vettel uit is gestegen. “Ja, zonder enige twijfel is hij dat”, roept Marko voor de microfoon van ServusTV . De fascinerende kwaliteiten van Verstappen

De Oostenrijker ziet een duidelijk verschil tussen Verstappen en alle andere coureurs. “Waardoor hij het meest opvalt? Hij heeft geen warming-up nodig. Als het ergens regent, doen de anderen vijf of acht ronden. Dan gaat Max naar buiten en zet de snelste tijd neer in de eerste ronde.”

Ook op het nieuwe stratencircuit van Saoedi-Arabië was dit talent van de Red Bull-coureur meteen duidelijk. “Of kijk naar Jeddah, niemand kende het circuit. De anderen reden weer een paar ronden, Max gaat naar buiten en bam! Drie keer paars! Dat is een van zijn fascinerende kwaliteiten”, oordeelt Marko.

Nu hij wereldkampioen Formule 1 is geworden, zal het zelfvertrouwen van Max Verstappen alleen maar groter worden. Hij waagt zich na afloop van het seizoen aan een boute voorspelling.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko looft wereldkampioen Verstappen: ‘Nu al beter dan Vettel’