Het laatste formule 1 nieuws

Marko maakt zich geen zorgen: “Max heeft geen opstarttijd nodig"

Marko maakt zich geen zorgen: “Max heeft geen opstarttijd nodig”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is nog niet zeker wat de nieuwe reglementen en bijbehorende auto’s voor het Formule 1 -seizoen van 2022 gaan brengen, maar Helmut Marko gelooft dat het wederom een duel wordt tussen Red Bull Racing en Mercedes. Het verschil met 2021: dit keer wil Red Bull beide wereldtitels op zijn naam schrijven.

Toch erkent de Oostenrijker dat er door de grote wijzigingen nog niets zeker is. “Mercedes en wij hebben het potentieel, de mensen en de continuïteit. Dat spreekt weer voor een duel op het hoogste niveau, vooral omdat er geen coureur kan tippen aan het niveau van Verstappen en Hamilton” , zegt Marko in gesprek met Auto, Motor und Sport . Marko verwacht opnieuw duel tussen Red Bull en Mercedes

Is er een coureur die het de twee rivalen moeilijk kan gaan maken? “ Lando Norris komt het dichtst in de buurt” , stelt Marko. Hij zag een ontgoochelde Charles Leclerc door het niveau van Ferrari -debutant Carlos Sainz , en is benieuwd hoe George Russell het naast Hamilton gaat doen. Volgens Marko zal hij sowieso een grotere uitdaging gaan vormen, alleen al op ‘retorisch en politiek gebied’, omdat hij ook Engels is.

Of hij aan het niveau van Verstappen en Hamilton kan tippen weet de Red Bull-topman nog niet zo zeker. Hij ziet in Russell een ongelooflijk snelle coureur in de kwalificaties, maar ziet het gat naar Nicholas Latifi in de races slinken. “Dat is waar Russell zich eerst moet bewijzen” , zegt Marko.

Over de suggestie dat de nieuwe auto’s moeilijker te besturen zijn, waar meerdere coureurs zich over hebben uitgesproken, maakt Marko zich geen enkele zorgen. “Max heeft geen opstarttijd nodig. Hij is er altijd snel bij” , concludeert de Red Bull-adviseur. Daarnaast zat er ook een stijgende lijn in de prestaties van Sergio Perez naar het einde van het seizoen toe, waardoor Red Bull met de RB18 op koers zou moeten liggen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko maakt zich geen zorgen: “Max heeft geen opstarttijd nodig”