Het laatste formule 1 nieuws

Marko: Mercedes verantwoordelijk voor langzamere pit stops

Marko: Mercedes verantwoordelijk voor langzamere pit stops

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Heeft Mercedes zitten sandbaggen bij de FIA om een voordeeltje te halen? Helmut Marko denkt van wel. Het gaat hier over de langzamere pit stops.

Voor het geval je het nieuws nog niet had meegekregen. Vanaf de Grand Prix van Hongarije gaat er weer eens iets veranderen binnen de Formule 1. De FIA heeft het reglement gewijzigd als het gaat om pit stops. Volgens de FIA gaat het allemaal zo snel dat de veiligheid in het geding is. Het resultaat is dat pit stops verplicht langzamer zullen gaan verlopen vanaf Hongarije. Langzamere pit stops vanaf Hongarije

De nieuwe ontwikkelingen zijn enorm nadelig voor Red Bull Racing. Geen ander team komt in de buurt van de snelheid van de energiedrankjesgigant. Het record voor de snelste pit stop staat op 1,98 seconden. Deze krankzinnig snelle stop was tijdens de GP van Azerbeidzjan. Die snelle pitstops kunnen soms het verschil betekenen in een race. Dat zagen we verleden week nog tijdens de GP van Frankrijk.

Er komt een menselijke marge, aldus het nieuwe reglement. Zo mag een monteur pas na minimaal 0,15 seconden doorgeven dat het wiel goed bevestigd zit. Ook zit er een nieuwe minimale tijd aan de eindcontrole, waardoor de coureur pas na minimaal 0,2 seconden het seintje krijgt om weg te rijden. Met deze nieuwe regel wil de FIA voorkomen dat er eventuele fouten gebeuren. Denk aan een wiel dat niet goed is bevestigd bijvoorbeeld. De pit stops zouden nu zo snel zijn dat controle nauwelijks goed mogelijk is.

Vanzelfsprekend is Helmut Marko over de rooie. Tegenover Auto, Motor und Sport zegt Marko dat hij denkt dat Mercedes achter de actie zit. Mercedes zit momenteel in een strijd om het kampioenschap met Red Bull Racing. Het zeuren over andere teams is een aparte sport binnen de Formule 1, dus de gedachte van Helmut is niet eens zo gek. Mercedes komt meestal niet in de buurt van de snelle pitstops van Red Bull. Deze nieuwe regel valt dus in het voordeel van Mercedes en de meeste andere F1-teams.

Red Bull Racing kan nog een paar keer profiteren van de oude regels. Aankomend weekend tijdens […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko: Mercedes verantwoordelijk voor langzamere pit stops