Het laatste formule 1 nieuws

Marko: Mick Schumacher in F1 bij Alfa, hij had Red Bull niet nodig

Marko: Mick Schumacher in F1 bij Alfa, hij had Red Bull niet nodig

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

7:31 – Helmut Marko is erg te spreken over de ontwikkeling van Mick Schumacher. De Oostenrijker weet al dat ‘de zoon van’ volgend jaar mag debuteren in de Formule 1 bij Alfa Romeo als teamgenoot van Kimi Raikkonen. Marko betreurt overigens niet dat Schumacher junior geen deel uitmaakt van de Red Bull-familie: “Hij had de opleiding van Red Bull niet nodig.”

De naam Mick Schumacher roept al langer vragen op onder fans, volgers en ook tegenstanders. Want is de jonge Duitser wel zo goed als dat zijn erelijst doet vermoeden? Bij zijn titel in het EK Formule 3 werden vraagtekens geplaatst door rivaal Dan Ticktum, al is Schumacher na een aanloopjaar in 2019 nu weer hard op weg naar een Formule 2-titel. Dat stramien van oogsten in twee jaren is volgens Marko tekenend voor de ontwikkeling van de nu 21-jarige Schumacher.

“Als je naar zijn carrière in de juniorklassen kijkt, dan is hij in het eerste jaar steeds bescheiden begonnen. Tijdens het tweede seizoen in een bepaald kampioenschap wist hij steeds zijn topvorm te bereiken. Dat hebben we in de Formule 3 gezien en nu ook weer in de Formule 2. In [het EK] Formule 3 werd hij al soeverein kampioen en in de Formule 2 heeft hij nu ook een duidelijke voorsprong”, verhaalt Marko tegenover Sport1 . “Met dergelijke resultaten kun je ervan uitgaan dat in de Formule 1 ongeveer hetzelfde zal gebeuren.”

Mick volgend jaar met Kimi bij Alfa
Dat zal volgens Marko vanaf aankomend seizoen zijn en wel in dienst van Alfa Romeo. “We weten welke coureurs er op de markt zijn en ook wie met wie in gesprek is. Daardoor kun je er volgens mij wel van uitgaan dat Mick Schumacher volgend jaar bij Alfa Romeo rijdt, samen met Kimi Raikkonen”, wijst hij eigenlijk op een publiek geheim. “Ik vind dat trouwens een uitstekende combinatie. Als jonge coureur krijgt hij daarmee de meest ervaren en eerlijkste coureur naast zich. Kimi zal zeker niets achterhouden, waardoor hij een soort begeleider van Mick kan zijn. De naam Schumacher is verder ook erg handig voor het team, daardoor denk […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko: Mick Schumacher in F1 bij Alfa, hij had Red Bull niet nodig