Het laatste formule 1 nieuws

Marko onder de indruk van jong talent: ''En dat in zijn 'Rookie-seizoen'

Marko onder de indruk van jong talent: ”En dat in zijn ‘Rookie-seizoen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Yuki Tsunoda maakt in 2021 zijn debuut in de Formule 1 voor AlphaTauri, na een indrukwekkend seizoen als rookie in de Formule 2. Hij werd geen kampioen, maar maakte wel veel indruk op Helmut Marko .

Na twee jaar waarin Daniil Kvyat weer mocht laten zien wat hij kon, is het in 2021 weer tijd voor een nieuw talent uit de Red Bull-opleiding. Tsunoda, die via het programma van Honda op de radar is gekomen van Red Bull, mag in 2021 zijn debuut maken en is sinds 2014 de eerste Japanner weer in de Formule 1. Marko geniet van Tsunoda

‘’Tsunoda was de enige F2-coureur die constant in de top vijf wist te finishen van elke race. Alleen door technische problemen en een aantal crashes won hij niet het kampioenschap en dat in zijn Rookie-seizoen’’, is Marko duidelijk onder de indruk van de kleine Japanner.

‘’Hij heeft enorm veel snelheid en leert enorm snel. Als je de laatste races ziet bijvoorbeeld, dan merk je dat hij in het begin van de race iets inhoudt om zijn banden te sparen, om dan vervolgens vol in de aanval te gaan. Dat was een geweldige mix van agressiviteit en rijden met je verstand.’’

Tsunoda mocht tijdens de Young Driver Test in actie komen voor AlphaTauri, maar een test tijdens een vrije training zat er niet in. Dat kwam echter niet door zijn kwaliteiten. ‘’Het is een grappige jongen met veel charisma. Hij is 1.61 meter en weegt maar 58 kilo. We gebruikten hem nog niet in de Formule 1 op een vrijdag omdat het simpelweg te veel tijd zou kosten om alles aan de wagen aan te passen’’, besluit de Red Bull-topman tegenover Motorsport-total.com .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko onder de indruk van jong talent: ”En dat in zijn ‘Rookie-seizoen’