Het laatste formule 1 nieuws

Marko onverbiddelijk voor Tsunoda: Formule 1 of terug naar Japan

Marko onverbiddelijk voor Tsunoda: Formule 1 of terug naar Japan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Momenteel bezet Yuki Tsunoda een keurige derde plaats in het Formule 2-kampioenschap. Een positie die hem ook genoeg licentiepunten oplevert om in 2021 zijn gedroomde debuut in de Formule 1 te maken. Er is eigenlijk niemand meer die er nog aan twijfelt dat de Japanner bij AlphaTauri teamgenoot wordt van Pierre Gasly , maar het is iets dat Tsunoda zelf in de hand heeft.

Zijn opdracht vanuit Helmut Marko is duidelijk: finish in de top 5 van het F2-kampioenschap en zorg dat je daarmee de benodigde licentiepunten binnenhaalt. “Mij werd door Helmut verteld dat ik goed moest presteren dit seizoen en dat ik minimaal als vijfde moet eindigen om een superlicentie te behalen. Als ik als vijfde zou eindigen, dan was ik goed genoeg voor de Formule 1. Anders zou ik weer terug moeten naar Japan om daar te racen”, vertelt Tsunoda in gesprek met F1.com.

Marko staat bekend om zijn harde manier waarop hij rijders klaar probeert te stomen voor de absolute top. De verwachtingen zijn hooggespannen en het is aan zijn pupillen om deze in te lossen. Tsunoda begrijpt deze opstelling: “Het was streng, maar ik ben het met hem eens. Als je een goede coureur bent, zoals George Russell, Lando Norris of Charles Leclerc , dan heb je genoeg aan een jaar in de F2. Zij hadden ook geen twee of drie seizoenen nodig.”

Mocht Tsunoda erin slagen om in 2021 zijn debuut te maken, dan heeft de Japanse jongeling volop dromen voor de toekomst. “Je moet iedere race uitstekend presteren. Dat brengt druk met zich mee, maar het is de juiste mentaliteit. Dit jaar is niet slecht geweest en het is nog even afwachten wat de toekomst brengt.”

“Mijn droom is om wereldkampioen te worden in de Formule 1. Als ik zou worstelen in de Formule 2, dan zou dat erg lastig worden. Ik moest presteren in mijn rookie seizoen, zoals Lando en George deden.”

Tsunoda reed recent meer dan 300 kilometers in een Formule 1-wagen, waarmee hij op dat vlak voldeed aan de eisen om een superlicentie te behalen. Daarnaast komt hij in december in actie tijdens de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko onverbiddelijk voor Tsunoda: Formule 1 of terug naar Japan