Het laatste formule 1 nieuws

Marko optimistisch voor Verstappen: 'Misschien nog dominanter'

Marko optimistisch voor Verstappen: ‘Misschien nog dominanter’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na de Grand Prix van Steiermark blijven de Formule 1 -coureurs op de Red Bull Ring voor de Grand Prix van Oostenrijk. Na een dominant optreden tijdens de eerste race op dit circuit, verwacht Helmut Marko dat Red Bull Racing en Max Verstappen ook tijdens de tweede race zullen domineren. Verstappen weer de favoriet

Dit seizoen wordt er net als in 2021 twee keer gereden op de Red Bull Ring, en dat komt Red Bull Racing en Max Verstappen niet slecht uit. Niet alleen is het de thuisbaan van Red Bull en komt er een zee aan Oranjefans naar het circuit voor Verstappen, maar het is vooral goed omdat het een circuit is dat de RB16B goed ligt.

Dat bleek wel tijdens de Grand Prix van Steiermark, toen Verstappen het gehele weekend wist te domineren. ‘’Het circuit blijft hetzelfde en de wagens blijven hetzelfde. Het enige wat zal veranderen is de banden. Ik verwacht dus dat we weer dezelfde dominantie kunnen tonen, of misschien wel meer, met de zachtere banden’’, zegt Marko tegen ServusTV . Mercedes gaat terugslaan

Pirelli neemt dit weekend zachtere banden mee naar de Red Bull Ring, en dat is meestal niet in het voordeel van Mercedes. De Duitsers zijn juist beter op de hardere banden van Pirelli, dus een baan die ze niet ligt en nog zachtere banden zal niet ideaal zijn voor Mercedes. Toch wil Marko nog lang niet spreken over een toekomstige wereldtitel.

‘’Er zijn circuits waar Mercedes weer sterk zal zijn. Ik ben bang dat Silverstone één van die circuits is. Het doel voor ons is om een marge op te bouwen voor de races waar we niet kunnen winnen, en daar dan een twee plek pakken a la Hamilton. Dat zal tot het einde doorgaan. We zijn nu nog ver weg van een voorspelling voor de wereldtitel’’, besluit de topman van Red Bull.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko optimistisch voor Verstappen: ‘Misschien nog dominanter’