Het laatste formule 1 nieuws

Marko: "Red Bull blijft de Formule 1 wel trouw"

Marko: “Red Bull blijft de Formule 1 wel trouw”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull en Honda gaan aan het eind van 2021 uit elkaar, net zoals AlphaTauri en Honda uit elkaar gaan. Teambaas Christian Horner liet weten teleurgesteld te zijn over het besluit, maar de beslissing wel te respecteren. Teamadviseur Helmut Marko doet hetzelfde.

“We begrijpen het besluit dat Honda heeft genomen en respecteren het argument dat men moet reageren op de wereldwijd veranderende automobielindustrie”, aldus de Oostenrijker in een statement uitgevaardigd door Red Bull.

Tot het zover is blijven de beide Red Bull-teams nauw met Honda samenwerken om de doelen die voor de korte termijn zijn geformuleerd na te blijven streven: “Het blijft onze ambitie om met Honda in 2020 en 2021 raceoverwinningen na te jagen en een serieuze gooi te doen naar de wereldtitel.”

“Ondertussen zullen we met onze teams nagaan welke competitieve oplossingen er voorhanden zijn voor 2022 en de jaren daarna. Wij blijven toegewijd aan de Formule 1 , niet voor niets hebben we onlangs met beide teams het nieuwe Concorde Agreement ondertekend.”

Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de ‘winnende’ Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko: “Red Bull blijft de Formule 1 wel trouw”