Het laatste formule 1 nieuws

Marko: "Red Bull wil zelf met Honda-project door vanaf 2022"

Marko: “Red Bull wil zelf met Honda-project door vanaf 2022”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

12:03 – Helmut Marko heeft uit de doeken gedaan dat Red Bull het motorische project van Honda wil voorzetten en graag in eigen beheer wil overnemen. Harde voorwaarde is dat de motorische doorontwikkeling vanaf het Formule 1-seizoen 2022 volledig wordt bevroren. De Red Bull-kopstukken gaan daarover in gesprek met de FIA.

Marko deed afgelopen week al uit de doeken dat Red Bull na de keiharde ‘nee’ van Mercedes nog drie opties over heeft: Renault, Ferrari en bovenal het huidige F1-project van Honda zelf voortzetten. Inmiddels heeft de 77-jarige Oostenrijker laten weten dat laatstgenoemde optie de voorkeur geniet. Vreemd is dat niet. Teambaas Christian Horner gaf op de Nürburgring immers ook al aan dat Red Bull geen doorsnee klantenteam is en dat een eenvoudige klantenrelatie dus niet past bij de ambities van Red Bull en diens vaandeldrager Max Verstappen.

“Onder het voorbehoud dat de gesprekken met Honda positief verlopen, willen wij graag de basis, de intellectuele eigendommen en alles wat er verder nog nodig is van Honda overnemen om de motoren in Milton Keynes te kunnen prepareren”, laat Marko aan Sport1 weten. Dat ziet de Oostenrijker als een betere optie dan een nieuwe klantenrelatie met pakweg Renault of Ferrari. “Die genoemde fabrikanten hebben allemaal een eigen team en dat betekent dat ze hun motoren steeds afstemmen op het eigen chassis. In zo’n constructie krijgen wij altijd een motor geleverd op basis waarvan wij ons eigen chassis moeten aanpassen. Daardoor kunnen we niet onze eigen ideeën uitvoeren en worden we steeds geconfronteerd met technische beperkingen. Daarom geniet deze Honda-constructie onze voorkeur.”

Lees meer over de opties voor Red Bull en het overnemen van het Honda-project.

De gewenste richting is daarmee duidelijk, al zit er zoals aangegeven nog één hele duidelijke ‘maar’ in het verhaal van Marko. “Ons idee is alleen mogelijk als er vanaf de allereerste race van 2022 een volledige ontwikkelingsstop op de motoren komt. Iedere vorm van doorontwikkeling kunnen wij ons zowel vanuit technisch oogpunt als ook financieel niet veroorloven”, zo vervolgt de topadviseur uit Graz. De autosportfederatie en ook rivaliserende teams moeten over de brug komen. “We hebben zo snel […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko: “Red Bull wil zelf met Honda-project door vanaf 2022”