Het laatste formule 1 nieuws

Marko sluit vertrek Red Bull uit de Formule 1 niet uit

Marko sluit vertrek Red Bull uit de Formule 1 niet uit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

10:59 – Helmut Marko en Dietrich Mateschitz waren al geruime tijd op de hoogte van het voornemen van Honda om de Formule 1 na 2021 te verlaten. Voor de adviseur van Red Bull en de eigenaar van het frisdrankjesconcern kwam de mededeling van afgelopen vrijdag dan ook niet als een verrassing.

Honda gaf vrijdag zelf al aan dat het in augustus met Red Bull had gesproken over een mogelijk vertrek en dat de knoop uiteindelijk in september werd doorgehakt. Teambaas Christian Horner liet vorige week zelfs nog weten dat het team graag nog lang met Honda wil samenwerken, maar in gesprek met Speedweek zegt Marko dat “we al heel lang op de hoogte waren van het besluit van Honda.” Dat Horner er blijkbaar niets van af wist is logisch, vervolgt Marko. “Horner is een teambaas, maar hij is niet betrokken bij strategische zaken. Mateschitz en ik wisten het al lange tijd.” Op de vraag hoe lang precies, wilde Marko niet ingaan. “Langer, al tijdens het huidige seizoen.”

Red Bull moet vanaf 2021 dus op zoek naar een nieuwe motorleverancier en die puzzel is lastig te leggen. Mercedes zal er geen trek in hebben om hun concurrent sterker te maken, de zwakke Ferrari-krachtbron is geen optie en dan komt men automatisch uit bij Renault. Die stal heeft vanaf volgend jaar geen klanten en is volgens de FIA-reglementen zelfs verplicht om Red Bull eventueel uit de brand te hepen. Vertrekt Red Bull uit de Formule 1?

De relatie met de Fransen is echter niet heel erg best en dus dreigt er mogelijk een ander scenario: namelijk het vertrek van Red Bull uit de Formule 1. Weliswaar heeft het team het nieuwe Concorde Agreement ondertekend, maar daar kan Red Bull onder uit, aldus Marko. “We kunnen het contract jaarlijks opzeggen. Er zit een clausule in die het toestaat aan het eind van elk jaar op te stappen, maar dat heeft niets onze prioriteit. We zijn nu dingen aan het uitzoeken en als we de feiten op tafel hebben nemen Mateschitz en ik een besluit. Ons plan is voor het einde van het jaar duidelijkheid […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko sluit vertrek Red Bull uit de Formule 1 niet uit

Bochten Bahrein beter beveiligd

Bochten Bahrein beter beveiligd

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, zondag in Bahrein. Afgelopen zondag crashte op dat circuit de