Het laatste formule 1 nieuws

Marko sprak hartig woordje met Tsunoda, tot ongenoegen van AlphaTauri-baas

Marko sprak hartig woordje met Tsunoda, tot ongenoegen van AlphaTauri-baas

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De heren van Red Bull Racing uitten na afloop van de kwalificatie in Mexico openlijk hun ongenoegen over de actie van Yuki Tsunoda , die niet de gehoopte uitwerking had. Helmut Marko ging na de sessie dan ook een hartig woordje spreken met de jonge Japanner, maar diens teambaas Franz Tost wil daar niets van weten.

Dat meldde Ted Kravitz tijdens de Formule 1 -uitzending op Sky Sports . Marko zou onderweg zijn geweest naar AlphaTauri, waar hij in gesprek wilde met Tsunoda en diens teambaas Franz Tost. Tost komt op voor Tsunoda

Hoe dat gesprek precies verlopen is, is nog onduidelijk. Wel heeft Tost een reactie gegeven op het incident en de daaropvolgende controverse. “Hij maakte geen fout, hij deed het met opzet” , wordt de Oostenrijker geciteerd door The Race . “Hij reed daar om Pierre Gasly een tow te geven en om hem voor Lando Norris te krijgen.”

“We lieten hem weten dat Perez eraan kwam en dus ging hij aan de kant, om ze niet in de weg te rijden of te verstoren. Eerlijk gezegd begrijp ik absoluut niet waarom Perez daar ook van de baan raakte. Yuki ging aan de kant, net als alle coureurs dat doen om plaats te maken voor auto’s die een snelle ronde rijden. Zo simpel is het, dus ik begrijp dit allemaal niet” , besluit Tost.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko sprak hartig woordje met Tsunoda, tot ongenoegen van AlphaTauri-baas