Het laatste formule 1 nieuws

Marko staat achter keuze: "Vijf seconden was geen garantie geweest"

Marko staat achter keuze: “Vijf seconden was geen garantie geweest”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Helmut Marko Helmut Marko staat nog altijd achter de keuze van Red Bull Racing , om Lewis Hamilton in Bahrein voorbij te laten gaan aan Max Verstappen . Was de Nederlander namelijk vijf seconden bij de Mercedes -coureur weggereden, had hij volgens de Red Bull-topman gewoon een straf van tien seconden gekregen.

De inhaalactie van Verstappen op Hamilton was de dagen na de Grote Prijs van Bahrein hét onderwerp van gesprek. Met nog slechts een aantal ronden op het bord, ging de Limburger in bocht vier aan de zevenvoudig wereldkampioen voorbij. Hierbij ging hij echter met vier wielen naast de baan, waardoor de wedstrijdleiding het verzoek bij Red Bull Racing neerlegde om de positie weer in te leveren. De formatie gaf hier gehoor aan en Verstappen ging na bocht elf van zijn gas, maar hij liet na afloop weten dat hij liever was doorgereden, als eerste over de streep was gekomen en dan vervolgens middels een tijdstraf alsnog tweede was geworden.

Artikel gaat verder onder video Tijdstraf Verstappen

Formule 1-steward Emanuele Pirro deed een aantal dagen na de race vervolgens uit de doeken dat Verstappen maximaal een tijdstraf van vijf seconden had kunnen krijgen, had hij ervoor gekozen om door te rijden. Hierdoor vroegen veel fans, maar ook kenners en analisten zich hardop af of Verstappen dan niet gewoon door had moeten rijden, omdat hij misschien wel een gat van vijf seconden had kunnen slaan en de race op die manier alsnog had kunnen winnen. Dr. Helmut Marko Marko staat achter keuze Red Bull Racing

Marko staat echter nog altijd achter de keuze van het team: “Het probleem is dat vijf seconden geen garantie voor de overwinning was geweest,” klinkt het in gesprek met Formel1.de . “We wisten zeker dat de tijdstraf dusdanig zou zijn dat Hamilton de race zou winnen. Als hij een voorsprong van 5,8 seconden had gehad, zou hij een tijdstraf van tien seconden hebben gekregen. Het zou daarom geen zin hebben gehad om voor te blijven lopen.” Was jij doorgereden als je Verstappen was?

Maximus33

Misschien hebben ze het gedaan volgens de regels maar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko staat achter keuze: “Vijf seconden was geen garantie geweest”