Het laatste formule 1 nieuws

Marko verrast met radicaal andere mening over sprintraces in de Formule 1

Marko verrast met radicaal andere mening over sprintraces in de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een kleine week geleden werd tijdens de bijeenkomst van de F1 Commissie het voornemen uitgesproken om tijdens enkele GP-weekenden sprintraces in te voeren in plaats van de meer traditionele kwalificatie. Red Bull -adviseur Helmut Marko juicht dat idee toe.

“Een goed besluit”, zo oppert de talentscout die onder andere Max Verstappen naar de Formule 1 haalde, in gesprek met n-tv.de . “We hebben teveel saaie races gehad en we hebben bovendien drie geschikte circuits daarvoor gevonden”, aldus Marko, doelend op Montreal, Monza en Sao Paulo.

De woorden van Marko staan echter haaks op de woorden die hij anderhalf jaar geleden zelf nog opperde toen het ook over het idee van sprintraces ging, dat terwijl de races toen heus niet zoveel spectaculairder waren: “Absurde plannen zijn het. Waarom kan de Formule 1 niet zijn net zoals voetbal en tennis, sporten waarbij de reglementen in grote lijnen onaangetast zijn gebleven in de laatste veertig à vijftig jaar?”

Dat Marko zijn mening zo grondig herziet, zit hem mogelijk in de voorgestelde opzet van de sprintraces. Destijds werd het idee geopperd in combinatie met reverse grids, wat hij ‘gekunsteld’ noemde. Nu is daar echter geen sprake meer van, iets dat Daniel Ricciardo ook al van gedachten deed veranderen.

Een werkgroep buigt zich nog over het opstellen van een waterdicht plan om de invoering van sprintraces tot een succes te maken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko verrast met radicaal andere mening over sprintraces in de Formule 1