Het laatste formule 1 nieuws

Marko verwacht opnieuw sterke Verstappen: "Op gelijke hoogte met Mercedes"

Marko verwacht opnieuw sterke Verstappen: “Op gelijke hoogte met Mercedes”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er staan een aantal ingrijpende regelwijzigingen op het programma voor het Formule 1 -seizoen van 2021. Met compleet nieuwe auto’s is het de grote vraag welke combinatie van team en coureur er het beste voor zal staan. Volgens Red Bull Racing -teambaas Christian Horner heeft Max Verstappen alvast de juiste papieren om er vanaf het begin goed bij te staan.

Meerdere Formule 1-coureurs gaven aan dat de nieuwe 2022-auto’s compleet anders zouden zijn om te besturen. Lando Norris zei zelfs dat de rijstijl ervoor aangepast moet worden. Die aanpassing zal voor Verstappen geen obstakel vormen, zo meent Horner. Red Bull verwacht vooraan te staan met Verstappen

“Max heeft zoveel natuurlijk talent dat het voor hem makkelijker is dan voor andere coureurs om tot het uiterste te rijden” , legt de Red Bull-teambaas uit aan het Duitse Sport1 . “Hij voelt geen druk als hij vol gas geeft, waardoor hij nog steeds kan zien wat er met de race, de auto en de tegenstanders gebeurt. Dat is heel zeldzaam.”

Helmut Marko beaamt de woorden van Horner en maakt zich dan ook geen enkele zorgen over het aanpassingsvermogen van de Nederlander. Hij denkt dan ook niet dat een eventueel gebrek aan grip een groot probleem zal vormen voor de wereldkampioen. “Voor Max moet de auto zo snel mogelijk zijn, hij hoeft niet comfortabel te zijn”, zegt de Red Bull-adviseur.

Daarnaast verwacht de Oostenrijker, net als in 2021, vooraan de strijd met Mercedes te zullen aangaan. “We denken dat we vooraan op gelijke hoogte staan met Mercedes, tenzij iemand een maas in de wet vindt zoals destijds met de dubbele diffuser” , concludeert Marko.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko verwacht opnieuw sterke Verstappen: “Op gelijke hoogte met Mercedes”