Het laatste formule 1 nieuws

Marko vol vertrouwen naar Oostenrijk: "Binnenkort misschien vijf zeges op rij"

Marko vol vertrouwen naar Oostenrijk: “Binnenkort misschien vijf zeges op rij”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Helmut Marko sluit niet uit dat Red Bull Racing de komende twee weekenden in Oostenrijk voor de vierde en vijfde zege op rij kan gaan. De topman van het team van Max Verstappen en Sergio Pérez weet namelijk dat Red Bull het doorgaans goed doet op de Red Bull Ring en daar komt het voordeel van de sterk verbeterde Honda-motor nog bij.

In de Grand Prix van Frankrijk van afgelopen zondag ging de strijd om de overwinning opnieuw gelijk op tussen Red Bull en Mercedes . Red Bull wist met Verstappen uiteindelijk aan het langste eind te trekken voor een tweestopper te gaan. Terwijl Mercedes ervoor koos om Lewis Hamilton en Valtteri Bottas op versleten harde banden de race uit te laten rijden, ging Verstappen naar binnen voor een extra pitstop voor een setje mediums. Op die compound moest hij nog een flink gat goedmaken, maar anderhalve ronde voor het einde van de race wist hij de leiding weer te veroveren van Hamilton. Met dat succes nog vers in het geheugen bij Red Bull en Verstappen dendert het Formule 1-circus alweer door met de tweede van drie achtereenvolgende raceweekenden, te beginnen met de Grand Prix van Stiermarken.

Artikel gaat verder onder video Vol vertrouwen naar Oostenrijk

De twee races op de Red Bull Ring zijn extra speciaal voor het Oostenrijkse Red Bull, dat zin heeft in de komende twee raceweekenden. “De sfeer is ontspannen en we kijken uit naar de thuis Grand Prix”, blikt Helmut Marko vooruit in gesprek met ServusTV . “Het is altijd weer iets bijzonders en motiveert weer. We zijn in het verleden altijd goed geweest in Spielberg. We kijken positief uit naar de weekenden. Misschien hebben we er binnenkort wel vijf op een rij”, doelt de Oostenrijker op achtereenvolgende zeges. Inmiddels staat de teller na de Grands Prix van Monaco (Verstappen), Azerbeidzjan (Pérez) en Frankrijk (Verstappen) op drie zeges op rij en dat zouden er na de twee races op de Red Bull Ring in theorie dus vijf kunnen zijn. Honda-motor belangrijk

Marko stelt dat Red Bull de huidige successen voor een groot deel te danken […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko vol vertrouwen naar Oostenrijk: “Binnenkort misschien vijf zeges op rij”