Het laatste formule 1 nieuws

Marko voorspelt dat Steiner in 2021 een zware taak wacht

Marko voorspelt dat Steiner in 2021 een zware taak wacht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toen Kevin Magnussen en Romain Grosjean nog de rijders line-up van Haas vormden moest Günther Steiner geregeld tussen beiden springen om als scheidsrechter optreden. Het duo Magnussen en Grosjean hebben de Formule 1 nu verlaten en gingen als vrienden uit elkaar. Maar nu ligt er een nieuwe uitdaging voor de Haas-teambaas.

In 2021 zullen Mick Schumacher en Nikita Mazepin de rijders line-up van Haas F1 vormen. Beide coureurs komen uit de Formule 2, waar Mick Schumacher in 2020 na twee seizoenen kampioen werd. Mazepin eindigde in datzelfde kampioenschap als vijfde. De Rus zal zich willen bewijzen en dat geldt natuurlijk ook voor Mick Schumacher.

Volgens Helmut Marko vormen Schumacher en Mazepin, die als rookie bij een team beginnen in de Formule 1, de perfecte combinatie om voor vuurwerk te zorgen en dat Steiner zijn handen vol heeft aan het rijderspaar. Beiden zullen willen laten zien wat ze waard zijn.

“Ik hoop echt dat Steiner het allemaal onder controle weet te houden”, zei Marko tegen RTL . “Met coureurs die alleen maar om hun eigen prestaties geven kom je er als team niet. Je moet je als team ook op technisch gebied blijven ontwikkelen en daar heb je de coureurs voor nodig op dit niveau.”

De 77-jarige Red Bull-adviseur ziet wel voor zich dat Mick Schumacher in 2021 niet zo snel goed uit de verf zal komen. Dat bleek eerder al in zijn carrière, F3 en F2, waar hij tenminste een eerste jaar nodig heeft om te acclimatiseren. “Hij [Mick Schumacher] zal het zijn eerste seizoen niet makkelijk hebben”, voorspelt Marko.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko voorspelt dat Steiner in 2021 een zware taak wacht