Het laatste formule 1 nieuws

Marko ziet belangrijk voordeel van Hamilton en Mercedes verdwijnen

Marko ziet belangrijk voordeel van Hamilton en Mercedes verdwijnen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar kon Max Verstappen niet in de buurt komen van poleposition. Lewis Hamilton was bijna een halve seconde sneller, wat een verontrustend beeld schetste voor de komende races. Helmut Marko denkt echter dat Red Bull tijdens de race zelf nog altijd de strijd aan kan gaan met Mercedes en Hamilton.

“Onze race pace was significant beter dan onze snelheid tijdens de kwalificatie”, zegt de Red Bull-adviseur bij Auto, Motor und Sport . Het voordeel van Mercedes op de lange rechte stukken is volgens Marko flink afgenomen. “We zitten er dichterbij qua topsnelheden. Voor het eerst sinds weken hebben we geen nadeel.” Red Bull ‘zat vast’ in Qatar

In de GP van Qatar kon Verstappen dezelfde tijden klokken als zijn titelrivaal, al kon de Nederlander niet in de buurt komen van Hamilton. De gridstraf waardoor hij moest starten op P7 hielp daar niet bij mee. “Misschien hadden we ze nog kunnen kraken met een undercut”, aldus Marko. Mercedes reageerde echter direct op de pitstops van Verstappen.

“Daardoor verdwenen onze tactische opties gelijk.” Pushen in de slotfase van de race om het gat met Hamilton te dichten was volgens Marko eveneens geen optie. “Als Max zou aanvallen, zou er gelijk een tegenaanval komen van Hamilton. Het zou zeer riskant zijn om op een of andere manier toch in de buurt te kunnen komen.”

Uiteindelijk werd gekozen voor een extra pitstop voor Verstappen, waarmee hij de snelste raceronde kon klokken. Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Marko ziet belangrijk voordeel van Hamilton en Mercedes verdwijnen