Het laatste formule 1 nieuws

Martin Brundle oneens met Toto Wolff: "Je kunt in de Formule 1 geen grijze gebieden hanteren"

Martin Brundle oneens met Toto Wolff: “Je kunt in de Formule 1 geen grijze gebieden hanteren”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toto Wolff was verbolgen na de diskwalificatie van Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië. Het DRS-systeem van Lewis Hamilton kon 0.2 millimeter verder open dan was toegestaan. De teambaas van Mercedes vond dat de stewards wat coulanter hadden moeten zijn, maar oud-coureur en Sky Sports F1-analist Martin Brundle gaat daar niet in mee. “Je kunt in de Formule 1 geen grijze gebieden hanteren over technische reglementen”, zo schrijft Brundle in zijn column voor Sky Sports F1. “Anders krijg je dubbele standaarden en alleen maar meer problemen. Aston Martin heeft het ook ondervonden door in Hongarije met net te weinig brandstof over de streep te komen. Sebastian Vettel werd zonder pardon uit de uitslag gehaald. En het excuus dat de overtreding geen invloed had op de prestaties op het circuit snijdt simpelweg geen hout.”

Bij Red Bull denken ze dat Mercedes zich niet aan de regels houdt. Brundle: “Red Bull is ervan overtuigd dat Mercedes iets heeft uitgehaald met de achtervleugel. Mercedes ontkent dat natuurlijk, maar de FIA zal de in beslag genomen achtervleugel drastisch onderzocht hebben. De titelstrijd nadert zijn ontknoping en het kan nog alle kanten op. Het wordt nu alleen een verhitte en nare strijd tussen beide teams. En de FIA staat er middenin om eventuele klappen op te vangen .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Martin Brundle oneens met Toto Wolff: “Je kunt in de Formule 1 geen grijze gebieden hanteren”