Het laatste formule 1 nieuws

Martin Whitmarsh keert bij Aston Martin terug in de Formule 1

Martin Whitmarsh keert bij Aston Martin terug in de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Martin Whitmarsh keert vanaf 1 oktober terug in de Formule 1. De voormalig teambaas van McLaren wordt directeur van Aston Martin Performance Technologies, een nieuwe afdeling binnen het team van Aston Martin. De 53-jarige Brit was tussen 2008 en 2014 teambaas van McLaren en begeleidde onder meer Lewis Hamilton naar zijn eerste wereldtitel. Aston Martin Performance Technologies omvat alle Formule 1-activiteiten van het Britse merk en de toepassing daarvan richting de markt. Het doel is het leveren van de beste diensten op het gebied van innovatie, engineering, test en productie voor zo veel mogelijk industrieėn.

Whitmarsh zegt in een reactie uit te kijken naar zijn terugkeer in de F1-wereld. “Ik ken Lawrence (Stroll) al vele jaren en heb hem altijd bewonderd. Ik ben onder de indruk van de zakenman die hij is en zijn onuitputtelijke ambitie. Ik heb ook altijd veel respect gehad voor ‘Team Silverstone’, als je het team zo mag noemen. Ze hebben vaak boven hun kunnen gepresteerd en zijn bij tegenslag altijd weer opgestaan. Lawrence wil met Aston Martin wereldtitels in de Formule 1 winnen en ik zou niet zijn ingestapt als ik zou denken dat dat niet haalbaar is. Ik weet wat ervoor nodig is en zal alles doen wat in mijn macht ligt om het team succesvol te laten zijn.”

Lawrence Stroll is zeer verheugd met de komst van de ervaren Whitmarsh. “Martin krijgt veel verantwoordelijkheden en zal mij ondersteunen in het opzetten van de nieuwe strategische richting die we met Aston Martin op willen. In vier tot vijf jaar willen we meestrijden om de wereldtitel in de Formule 1 . Martin is heel succesvol geweest in zijn carričre en dat in vele takken van sport. Hij heeft zich bewezen in de Formule 1 en is daarom de ideale persoon voor deze positie.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Martin Whitmarsh keert bij Aston Martin terug in de Formule 1