Het laatste formule 1 nieuws

Maserati gaat weer racen: eerste Italiaanse merk dat vanaf 2023 deelneemt aan het ABB FIA Formula E Championship

Maserati gaat weer racen: eerste Italiaanse merk dat vanaf 2023 deelneemt aan het ABB FIA Formula E Championship

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Maserati kondigde vandaag de eerste stap in de nieuwe autosportstrategie aan en het debuut in het ABB FIA Formula E World Championship. Met motorsport in de genen, is Maserati het eerste Italiaanse automerk dat deelneemt aan de Formule E. De combinatie van Maserati’s ongeëvenaarde race-erfgoed en de ambities op het gebied van elektrificatie, sluit perfect aan bij het elektrische kampioenschap. Maserati’s toewijding aan elektrische mobiliteit wordt werkelijkheid met Folgore, een portfolio van volledige elektrische auto’s. Van alle toekomstige modellen van Maserati, waaronder de GranTurismo en GranCabrio, Grecale en de Maserati MC20 supersportwagen, komen ook 100% elektrische versies op de markt.

Het ABB FIA Formula E World Championship is voor Maserati een perfect platform om het ongekende race-erfgoed van het merk en Folgore te presenteren in een omgeving waar hoge prestaties en innovatie de boventoon voeren.

Maserati debuteert vanaf seizoen 9 op de grid met de nieuwe Gen3, de snelste, lichtste en krachtigste Formule E-racewagen ooit. De Gen3 wordt ook ’s werelds meest efficiënte racewagen met een reeks innovaties op het gebied van design, productie en technologie.

Sinds de oprichting hebben de spectaculaire races van de Formule E in de straten van ’s werelds meest iconische steden, waaronder New York, Monaco, Berlijn, Mexico-Stad, Londen en Rome bijgedragen aan de doorontwikkeling van elektrische auto’s op het gebied van efficiency, bereik en aandrijflijnen.

Davide Grasso, CEO van Maserati: “We zijn erg trots om weer een hoofdrol te gaan spelen in de racewereld. We worden gedreven door passie en innovatie. We kijken terug op een rijke geschiedenis en we zijn klaar voor de toekomst. Op het gebied van prestaties, luxe en innovatie wordt Folgore onweerstaanbaar en het is de puurste uitdrukking van Maserati. Deelnemen aan het FIA Formula E World Championship stelt ons in staat om onze klanten te ontmoeten in de centra van de wereldsteden, terwijl we de Drietand klaarstomen voor de toekomst.”

Alejandro Agag, Founder & Chairman, Formula E: “We zijn verheugd om Maserati te verwelkomen in ons wereldkampioenschap. Het ABB FIA Formula E World Chamionship is het toppunt van elektrisch racen. Het biedt de perfecte omgeving voor de meest dynamische en innovatieve high-performance automerken om […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Maserati gaat weer racen: eerste Italiaanse merk dat vanaf 2023 deelneemt aan het ABB FIA Formula E Championship