Het laatste formule 1 nieuws

Masi: "Ik denk dat iedereen trots mag zijn op wat we bereikt hebben"

Masi: “Ik denk dat iedereen trots mag zijn op wat we bereikt hebben”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het had wat voeten in de aarde, maar de afgelopen race in Silverstone was het dan eindelijk zo ver: de Formule 1 organiseerde voor de eerste keer in haar bestaan een sprintrace. De meningen omtrent de invulling van de sprintrace waren na afloop verdeeld, variërend van mensen die het geweldig vonden tot mensen die hoopten dat alles bij het oude zou blijven. Trots

FIA Race Director Michael Masi geeft echter bij Motorsport-total.com te kennen dat hij allerminst ontevreden is met hoe de sprintrace verlopen is: “Ik denk dat iedereen trots mag zijn op wat we bereikt hebben. Als je denkt aan de oorspronkelijke bedoeling, namelijk dat er gedurende de drie dagen van het evenement drie wedstrijdelementen zouden zijn voor de toeschouwers, het publiek en de fans, dan denk ik dat het zijn voordelen heeft.”

“Vanuit het oogpunt van de FIA en de Formule 1 als familie, ben ik erg trots op de manier waarop we tot dit punt zijn gekomen. Als ik met vrienden over de hele wereld praat, zeggen ze allemaal dat ze het leuk vonden, dat het anders was. Natuurlijk zijn er al eerder veranderingen in de sport geweest, maar de structuur van het weekend is al vele jaren betrekkelijk stabiel,” aldus Masi. Elk raceweekend?

Toch denkt Masi niet dat het format elk raceweekend ingezet moet worden. “Zie ik het een plaats hebben op elk evenement? Nee. Maar ja, het is een ander format en de Formule 1 heeft openlijk gezegd dat we in de toekomst bij verschillende evenementen naar andere opties zullen kijken.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Masi: “Ik denk dat iedereen trots mag zijn op wat we bereikt hebben”