Het laatste formule 1 nieuws

Masi kritisch op Hamilton: 'Dit gedrag is onacceptabel'

Masi kritisch op Hamilton: ‘Dit gedrag is onacceptabel’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Michael Masi is niet blij met het gedrag van Lewis Hamilton na afloop van de Braziliaanse Grand Prix. Een feestje mag van de raceleider, maar het losmaken van zijn gordel is onacceptabel gedrag.

Na de Grand Prix van Brazilië vierde Hamilton een groot feest. Hij had vanuit een geslagen positie toch nog de race weten te winnen, en dat in het land van zijn grote held Ayrton Senna. Hij haalde een Braziliaanse vlag op bij de mensen langs de baan en zwaaide daarmee uit zijn cockpit. Hiervoor maakte hij echter zijn gordel los en dat komt hem op kritiek te staan. Gedrag van Hamilton

‘’Ik ben mij ervan bewust dat dit is besproken in de tijd van Charlie (Whiting), waarbij coureurs werden herinnerd aan het feit dat je in de uitloopronde je gordel best wat losser kan doen, maar dat je wel geheel vast moet blijven zitten. Het is een veiligheidsonderwerp. Ik denk dat de stewards duidelijk hebben gemaakt dat het feestvieren na een race niet verboden is’’, zegt Masi volgens thesportrush.com .

Hoewel een feestje na de race dus mag, vindt Masi wel dat er een lijn getrokken moet worden. ‘’In de koningsklasse van de autosport moeten we duidelijk maken dat het hier gaat om veiligheid, maar dat we ook een signaal geven aan iedereen dat dit gedrag niet acceptabel is’’ , besluit de raceleider van de Formule 1. Hamilton kreeg een boete van 5.000 euro voor dit vergrijp.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Masi kritisch op Hamilton: ‘Dit gedrag is onacceptabel’