Het laatste formule 1 nieuws

Masi over zorgen COTA: 'Het circuit past een aantal dingen voor ons aan'

Masi over zorgen COTA: ‘Het circuit past een aantal dingen voor ons aan’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgende week zal de Formule 1 afreizen naar Circuit of the Americas voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Er zijn zorgen over het asfalt, nadat de rijders van de MotoGP erg ontevreden waren na hun raceweekend in Amerika. Michael Masi bevestigt dat er aanpassingen plaatsvinden voor de F1.

Ondanks de inspanningen om de baan te herstellen, bleven hobbels een probleem tijdens de recente MotoGP-race op het circuit. Het hele weekend klaagden de rijders over het circuit en zeiden ze zelfs dat ze niet naar COTA terug zullen keren als er geen veiligheidswerkzaamheden worden uitgevoerd.

Volgens Autosport.com zijn de recente werkzaamheden uitgevoerd zonder het toezicht van een specialist. Daardoor zijn de werkzaamheden alsnog niet goed uitgevoerd. Race-directeur Michael Masi is in nauw contact met het bestuursorgaan van de MotoGP (FIM) om na te kunnen gaan of de aangewezen problemen gevolgen gaan hebben voor de F1. Circuit wordt aangepast voor F1

Het circuit is namens de FIA bezocht. “Ik heb het hele weekend met mijn FIM-collega’s gebeld terwijl zij in Austin waren, om goed inzicht te krijgen in de hele situatie” , vertelt Masi op de site. “Het circuit is sinds het F1-evenement van 2019 voor een groot deel opnieuw geasfalteerd en we willen de problemen die we in 2019 zagen, tegengaan.”

“Het circuit past een aantal dingen voor ons aan om een aantal van de zorgen weg te nemen. Ze zullen wat hobbels wegslijpen, maar we hebben nog even om dat te doen. Ze zullen doen wat ze kunnen binnen de tijd”, eindigt hij.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Masi over zorgen COTA: ‘Het circuit past een aantal dingen voor ons aan’