Het laatste formule 1 nieuws

Masi pareert kritiek Rosberg over gevaarlijke ingang pits in Baku

Masi pareert kritiek Rosberg over gevaarlijke ingang pits in Baku

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formule 1-wedstrijdleider Michael Masi is het oneens met de claim van Nico Rosberg over de pitingang van het Baku City Circuit. De wereldkampioen van 2016 noemt dat een van de ‘meest gevaarlijke’ en ‘beangstigende’ plekken van de F1-kalender.

In de aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidzjan plaatste een video op zijn YouTube-kanaal waarin hij de kijkers meenam met een rondje over het stratencircuit in Baku. In zijn analyse van de omloop maakte hij duidelijk dat vooral de ingang van de pits hem niet kan bekoren. Op het Baku City Circuit ligt de ingang vlak voor start-finish aan de linkerkant van de baan. De coureurs dienen dus te remmen en een snelle links-rechts-links-chicane te nemen om de pits te bereiken, maar dat gebeurt wel op het snelste punt van het circuit. Coureurs die daar niet naar de pits gaan, tikken 340 tot 350 kilometer per uur aan met een slipstream. Meer over de GP van Azerbeidzjan:

Pirelli: Onderzoek naar klapbanden Verstappen en Stroll niet eenvoudig Masi: Geen reden om GP Azerbeidzjan niet te hervatten na rode vlag Brawn: Slotfase Azerbeidzjan belooft veel goeds voor sprintraces

“Ik ga jullie een van de plekken laten zien die ik altijd een van de gevaarlijkste van het jaar vond”, zei Rosberg in zijn video. “Het is redelijk beangstigend. Je komt met 350 kilometer per uur aan op dat punt, en kijk eens wat daar aan de linkerkant zit [verwijst hij naar de pitingang]. Stel je voor dat er op dit punt iets stuk gaat aan je auto. Je rijdt 350 kilometer per uur. Links heb je alleen een muur en die staat naar je toe gericht. Als er iets afbreekt en je gaat richting die muur, dan is dat het einde, dan ben je er niet meer. Dit is een van de meest beangstigende plekken waar ik ooit met een F1-auto heb gereden. Het voelt gewoon heel verkeerd om daar langs te rijden.”

De uitspraken van Rosberg kwamen weer in het middelpunt van de belangstelling te staan toen zondag een klapband kregen tijdens de GP van Azerbeidzjan. De Aston Martin-coureur had zijn crash bij het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Masi pareert kritiek Rosberg over gevaarlijke ingang pits in Baku