Het laatste formule 1 nieuws

Masi sluit wijzigingen reglement niet uit: "Er kan zich iets voordoen"

Masi sluit wijzigingen reglement niet uit: “Er kan zich iets voordoen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het eerstvolgende raceweekend dat op de kalender staat vindt plaats op Silverstone . In datzelfde weekend maakt de sprintrace voor het eerst zijn intrede. Het wordt afwachten of dat een aanwinst is voor de Formule 1 , maar wedstrijdleider Michael Masi zegt dat eventuele aanpassingen aan het reglement niet uitgesloten zijn. Masi sluit aanpassingen sprintrace-reglement niet uit

Het reglement moest al substantieel aangepast worden om het sprintrace-format mogelijk te maken, maar kan dus op verdere wijzigingen rekenen in het geval dat zich onverwachte problemen voordoen. “Er kan zich iets voordoen waar niemand bij heeft stilgestaan” , zegt Masi in gesprek met Autosport.com . “Na het eerste evenement gaan we bekijken wat werkt en wat niet werkt, en op welke gebieden er verbeterd kan worden”.

“Eerlijk gezegd is het voor ons allemaal nieuw in de Formule 1” , vervolgt hij. “De reglementen zijn gevormd volgens een specifiek format, rondom een Grand Prix zonder sprintrace. Iedereen staat er daarom open in en zegt dat we allemaal samen moeten werken en zien wat er gebeurt.”

Het reglement is uitvoerig bekeken door de FIA , samen met sportief directeuren van alle teams. De kans bestaat dat er toch grijze gebieden zijn en dat teams daar misbruik van maken, maar Masi hoopt op een samenwerking van alle teams om dergelijke situaties te voorkomen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Masi sluit wijzigingen reglement niet uit: “Er kan zich iets voordoen”