Het laatste formule 1 nieuws

Masi verklaart overstekende marshal: "Reageerde op instinct"

Masi verklaart overstekende marshal: “Reageerde op instinct”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Overstekende marshal De eindfase van de Grand Prix van Bahrein was zeer enerverend te noemen toen Sergio Perez zijn podiumplek letterlijk in rook op zag gaan. Als reactie hierop rende een marshal over het circuit om de brand te blussen, waardoor Lando Norris zich een hoedje schrok.

Tijdens de Grands Prix staan er ontzettend veel marshals langs de circuits, om de veiligheid van de coureurs te waarborgen. Dit bleek enorm nuttig tijdens de crash van Romain Grosjean , want de dichtstbijzijnde marshal was direct ter plaatse met een brandblusser. De horrorcrash had duidelijk indruk gemaakt, want de rest van de race verliep vrij chaotisch. Vooral in de eindfase van de GP gebeurde er nog van alles. Perez’ MGU-K stopte er plots mee, maar de Mexicaan bleef stug doorrijden tot het echt niet meer kon. Vlammen kwamen uit de achterkant van zijn bolide, waarop de marshals direct begonnen met blussen. Één marshal veroorzaakte echter een hele gevaarlijke situatie.

Artikel gaat verder onder video “Er rent een fucking man over de baan!” riep Norris uit over zijn boordradio toen hij met een behoorlijke vaart op de man afreed. Er gold weliswaar een dubbele gele vlag voordat de Safety Car leven in werd geroepen, dus de Brit reed niet heel hard, maar in een Formule 1-auto is dat alsnog een enorme bloedvaart. “Hij was niet heel erg zichtbaar, want op dat moment kijk ik naar de lucht en hij droeg zwarte of donkerblauwe kleren. Het enige dat ik zag, was een stuiterende brandblusser. Dus hij had geen geluk, het was een gewoon een gek moment. De man heeft eerlijk gezegd wel wat ballen laten zien,” aldus Norris.

Het is natuurlijk streng verboden voor marshals om het circuit over te steken, vooral als er een auto aan komt. Michael Masi, wedstrijdleider van de Formule 1, reageert op het incident en vermoedt dat de marshal een beetje van slag was door de crash van Grosjean. “Er kwam uiteraard vuur uit de auto van Sergio Perez en een brandweermarshal reageerde op eigen instinct zonder enige instructie omdat hij vuur zag. Ik zou hebben gezegd, vooral onder de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Masi verklaart overstekende marshal: “Reageerde op instinct”