Het laatste formule 1 nieuws

Massa: 'Bezoek Verstappen aan schoonfamilie was hier op het nieuws!'

Massa: ‘Bezoek Verstappen aan schoonfamilie was hier op het nieuws!’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hoewel er momenteel geen Braziliaanse coureur in de Formule 1 rijdt, wordt de GP van Brazilië alsnog druk bezocht. In Sao Paulo is er veel support voor Max Verstappen, wat volgens Felipe Massa deels komt door de vriendin van de Nederlander.

Elke keer dat Verstappen zijn Red Bull over het circuit van Sao Paulo laat scheuren, wordt de Nederlander toegejuicht door een groot gedeelte van de Braziliaanse fans. Tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2016 was dat zeker het geval, toen hij een masterclass in de regen liet zien en vriend en vijand verbaasde.

Maar volgens voormalig F1-coureur Felipe Massa is dat niet de enige reden waarom de Nederland van veel support kan genieten in het Zuid-Amerikaanse land. “Het gaat hem hier helpen dat hij een Braziliaanse vriendin heeft. Of mensen dat weten? Het was hier zelfs op het nieuws dat hij zijn schoonfamilie bezocht” , vertelt Massa aan het Algemeen Dagblad .

De Braziliaan doelt daarbij op Kelly Piquet, de dochter van drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet waar Verstappen sinds eind 2020 een relatie mee heeft. Na de Grand Prix van Mexico ging de Nederlander rechtstreeks naar Brazilië toe om daar voor het eerst zijn schoonvader, en zijn uitgebreide auto-collectie, te ontmoeten. Verstappen ‘wint’ populariteitsstrijd van Hamilton

Ondanks dat Verstappen zijn schoonfamilie mee heeft, is Lewis Hamilton al jaren bezig met een charme-offensief in Brazilië. Zo heeft hij al meerdere keren laten weten dat Ayrton Senna zijn grote voorbeeld is en deze week noemde hij het land zelfs ‘zijn huis’.

Toch is volgens Massa zijn Nederlandse concurrent populairder in Brazilië en weet ook wel een andere reden daarvoor: “Er is een grote behoefte aan een nieuwe kampioen. Bij mij wel in ieder geval” , concludeert de voormalig F1-coureur.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Massa: ‘Bezoek Verstappen aan schoonfamilie was hier op het nieuws!’