Het laatste formule 1 nieuws

Massa: “Verstappen heeft een paar tienden nodig”

Massa: “Verstappen heeft een paar tienden nodig”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Felipe Massa en Max Verstappen reden drie jaar lang samen in de Formule 1, van 2015 tot en met 2017. Niet altijd was Massa even positief over de Red Bull -coureur. In 2015 vond hij het onbegrijpelijk dat Verstappen niet werd bestraft voor zijn crash met Romain Grosjean in Monaco, een opmerking die Verstappen een race later in Canada pareerde door de Braziliaan eraan te herinneren dat hij in 2014 op dat circuit Sergio Perez uit de race reed.

Inmiddels is Massa echter een groot fan van Verstappen, dat blijkt als in gesprek met Ziggo Sport de Grand Prix van Brazilië 2016 ter sprake komt. Het was de race waarin Massa afscheid nam van de Formule 1 (een jaar later zou hij alweer terugkeren om het vertrek van Valtteri Bottas naar Mercedes op te vangen), maar het was ook de regenrace waarin Verstappen de concurrentie volledig verpletterde.

“Allereerst is Max Verstappen natuurlijk een geweldig talent in de Formule 1”, zo begint Massa zijn verhaal. “Hij is een toekomstig wereldkampioen, dat is iets waar bij mij geen twijfel over bestaat.”

“Helaas heeft hij nog niet over de auto beschikt om ook daadwerkelijk een wereldtitel mee te winnen, terwijl hij wel in staat blijkt om meer uit zijn Red Bull te halen dan er eigenlijk in zit. Hij heeft een paar tienden extra nodig uit de auto om die titel te kunnen pakken, maar hopelijk komt dat moment snel. Dat is te hopen voor niet alleen de Nederlandse Formule 1-fans, maar voor fans wereldwijd.”

Massa zegt in ieder geval uit te kijken naar het moment waarop Verstappen in kampioenschapswaardig materiaal komt te zitten. “Hopelijk wint hij snel. Hij, en ook Charles Leclerc, zijn de grootste talenten die we op dit moment in de Formule 1 hebben.”

Is Hulkenberg de ideale teamgenoot voor Max Verstappen? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het hieronder in de nieuwste RN365-podcast.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Massa: “Verstappen heeft een paar tienden nodig”